Prințul Harry și soția sa Meghan s-au retras din viața publică, în urmă cu o jumătate de an, după ce au anunțat că nu vor să mai aibă de-a face cu prerogativele regale. Cuplul s-a mutat în Los Angeles, acolo unde locuiesc într-un conac luxos, la Hollywood. Se pare însă că Harry și Meghan nu pot sta chiar departe de ochii lumii.

După o pauză, ei au revenit în atenție și au transmis diferite mesaje. „Vor să se rupă de trecut, dar par obsedați de ceea ce au lăsat în urmă. De ce un cuplu care pare că-și dorește o nouă viață revine în trecut?”, scriu ziariștii de al Dailymail.

De la conacul lor, Harry și Meghan transmit mesaje britanicilor, cum ar fi cele legate despre preocupările lor caritabile sau cele în care el își cere scuze pentru că nu a depus suficiente eforturi pentru combaterea rasismului, „o plagă” a societății. Săptămâna trecută au venit acuzațiile lui Meghan, îndreptate către familia regală. Prin intermediul unui avocat, fosta actriță a spus că s-a simțit neprotejată atunci când era însărcinată.

„A devenit subiectul unui număr mare de articole false și dăunătoare în ziarele din Marea Britanie și i-au provocat o suferință emoțională imensă și daune sănătății ei mintale”, a spus avocatul în numele lui Meghan.

Ziariștii de la Dailymail o atacă pe Meghan din cauza criticilor lansate în ultima perioadă către Palatul Buckingham. „Ea și-a ales personalul cu care să colaboreze la Palat, iar relațiile cu angajații s-au deteriorat cu timpul”, mai menționează sursa citată. Harry și Meghan sunt acuzați și de cabotinism.

„Au livrat mâncare persoanelor nevoiașe în timpul pandemiei și au postat lansat videoclipuri publicitare despre ei înșiși. Au trimis scrisori de mulțumire organizațiilor caritabile din Marea Britanie și au folosit expresia „am fost profund mișcați să fim martori de la distanță la această acțiune a organizațiilor la care ținem foarte mult.”

Meghan a vorbit și despre „rasismul instituțional”, care „este încă endemic în societatea noastră”, în cadrul unui discurs pentru ceremonia de absolvire virtuală a fostului ei liceu. Un nou prilej pentru a se remarca în public.