Evenimentul Zilei > Actualitate > Haos pe Autostrada Soarelui. Depășiri pe banda de urgență, șoferi cu premise false, dar și un drogat la volan
Haos pe Autostrada Soarelui. Depășiri pe banda de urgență, șoferi cu premise false, dar și un drogat la volan

Haos pe Autostrada Soarelui. Depășiri pe banda de urgență, șoferi cu premise false, dar și un drogat la volan

Traficul este unul de coșmar pe Autostrada Soarelui pentru că foarte mulți turiști se întorc acasă din minivacanța de Sfânta Maria. Se circulă bară la bară, iar polițiștii au amenajat mai multe filtre. Într-o singură oră, au depistat un șofer drogat, doi cu premise false și alți șase care au depășit pe banda de urgență.

Aglomerație mare și haos în trafic pe Autostrada Soarelui. A fost cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc, iar mulți dintre turiști au ales să se întoarcă luni acasă.

Se circulă bară la bară

Majoritatea șoferilor au ales autostrada A2 în speranța că vor ajunge mai repede la destinație și nu vor mai trece dintr-o localitate în alta cum se întâmplă pe DN 2A.

Traficul este însă unul de coșmar. Se circulă bară la bară pe mai multe porțiuni de drum și mai apar și blocaje din cauza unor șoferi grăbiți, care aleg să facă depășiri riscante.

Poliția Rutieră a decis să suplimenteze efectivele pentru a se asigura că turiștii vor ajunge în siguranță acasă. La bariera de la Fetești a fost amenajat un filtru de control.

Șoferi inconștienți

Într-o singură oră, au fost date zeci de amenzi, dar au fost și șoferi care s-au ales cu dosare penale sau au rămas fără permis. Un conducător auto a fost prins drogat la volan, iar alți doi șoferi circulau cu premise de conducere false. Șase conducători auto grăbiți au rămas fără permis după ce au depășit pe banda de urgență. Ei au fost observați din elicopter și opriți de polițiști la filtrul de la Fetești, Pe lângă faptul că au rămas fără permis, șoferii au primit și câte o amendă de 2.900 de lei fiecare.

„Un conducător auto a fost testat pozitiv la cannabis și amfetamină și a fost transportat la o unitate de primire urgențe pentru recoltarea de probele biologice. Alți doi șoferi au prezentat permise de conducere false. Acestea nu aveau elementele de siguranță, iar când au fost căutați în baza de date s-a dovedit că bărbații nu aveau permis de conducere.

Pe Autostrada A2 au fost suplimentate echipajele de poliție pentru că vrem să ne asigurăm că oamenii ajung cu bine acasă. Scopul acestor filtre nu este de a da amenzi, ci de a preveni producerea de accidente“, a declarat Georgian Drăgan, reprezentant al Poliției Rutiere, la Antena 3.

.