Evenimentul Zilei > Actualitate >   Haos la Spitalul Deva. Au fost aduși patru medici din țară ca să facă ordine
  Haos la Spitalul Deva. Au fost aduși patru medici din țară ca să facă ordine

  Haos la Spitalul Deva. Au fost aduși patru medici din țară ca să facă ordine

   În Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva continuă să domnească haosul.  Demiterea în urmă cu aproape două săptămâni a fostului manager, Daniela Roşca, nu a adus nimic nou. Debandada continuă. Nici noua conducere instalată în grabă, formată din Silviu Didilescu, manager şi Claudiu Antal, director medical, nu a reuşit să facă practic nimic în organizarea spitalului care, aşa cum avertizează deja prefectul judeţului, dacă vor continua internările în ritmul înregistrat în ziua de luni, în curând spitalul nu va mai face faţă.

Cei doi şefi din fruntea spitalului au demisionat, așa cum am anunțat marți dimineața.

Toţi cei care au fost carantinaţi la începutul săptămânii, medici, asistente, dar şi pacienţi, se află tot în spital, cu excepţia celor care au apucat să plece acasă lunea trecută dimineaţa, aşa cum am spus în materialul nostru publicat pe 31 martie. Carantina mai durează până duminică. Singurul lucru care s-a reuşit cât de cât până acum a fost acela de a se separa cei infectaţi, de cei sănătoşi. Infectaţii au fost mutaţi în alt pavilion, într-o clădire mai veche a spitalului, renovată de curând.

Din păcate, nu s-a reuşit să se facă un lucru esenţial în acest context al pandemiei: acele trasee care ar trebui clar să separe încă de la intrare posibilii contaminaţi, de restul personalului şi al pacienţilor neinfestaţi. Pentru că în spitalul din Deva nu sunt numai bolnavi de coronavirus, ci încă 105 persoane, care sunt tratate de către medicii carantinaţi de alte boli.

În rest, haosul este la el acasă. Iar haosul în vreme de război înseamnă moarte. Nici Didilescu, care a mai fost manager al spitalului, nu a reuşit să facă nimic bun. Poate după ce trece nebunia asta, în care s-au văzut limitele şi devotamentul unora, se va trage linie şi ne vom învăţa minte că numirile, cel puţin în domenii extrem de sensibile, cum este sănătatea, trebuie să se facă pe criterii strict de competenţă. Nu de apartenenţă politică, de pile, de cumetrii sau că a participat activ la lipirea afişelor în campania electorală.

La această oră, există o echipă formată din patru medici veniţi din centre universitare, doi de la Timişoara, doi de la Craiova, care încearcă să ţină situaţia sub control. Este greu însă la război, cu o armată nedisciplinată.

Medicii se luptă cu COVID, dar și cu prefectul de Hunedoara

Între timp, continuă scandalul dintre prefectul Vasilică Potecă şi medicii din spital, mai ales cei care au fost carantinaţi şi obligaţi să rămână în incinta unităţii sanitare. Ultimele contre au avut loc astăzi, 7 aprilie, imediat după prânz, când medicii i-au trimis din nou o epistolă reprezentantului Guvernului la Hunedoara.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE