Evenimentul Zilei > Actualitate > Haos la Penitenciarul de maximă siguranţă Craiova. Deţinuţii s-au revoltat din cauza opririi televizorului
Haos la Penitenciarul de maximă siguranţă Craiova. Deţinuţii s-au revoltat din cauza opririi televizorului

Haos la Penitenciarul de maximă siguranţă Craiova. Deţinuţii s-au revoltat din cauza opririi televizorului

La Penitenciarul Craiova a fost demarată o anchetă după ce mai mulți deținuți din Secția de maximă siguranță s-au revoltat în urmă cu două nopţi. Au incendiat saltelele din celule, au spart geamuri și obiecte sanitare iar trei dintre încarceraţi au ajuns la infirmerie.

Scandalul a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la una dintre secțiile de maximă siguranță. Potrivit reprezentanților Penitenciarului Craiova, deținuții ar fi contestat programul de difuzare a semnalului TV, care se oprește la ora 23. Nemulțumiți că agenții nu țin cont de cererile lor, şapte deținuți ar fi început să distrugă mobilierul din camere iar într-o celulă au fost incendiate saltelele. Trei deţinuţi au ajuns la infirmerie cu răni şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Trei deţinuţi au distrus bunurile aflate in camera de deţinere, antrenând în aceasta formă de protest şi alte patru persoane din cadrul secţiei de deţinere în care sunt cazaţi. Aceştia au contestat programul de difuzare a semnalului TV, luni-vineri până la 23, sâmbăta până la ora 24, iar duminica până la ora 23“, au precizat reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova.

Cazul este cercetat acum de procurori, dar și de o comisie din cadrul administrației naționale a penitenciarelor. Vizați sunt și angajații din grupa de intervenție, care sunt suspectați că ar fi agresat mai mulți deținuți.

În 2010, în Penitenciarul Craiova a mai avut loc un incident de amploare: mai mulți mascați din echipa de intervenție au fost bătuți de doi deținuți de pe o secție de maximă siguranță.