Avionul care a plecat de la Veneția, vineri, la ora 21.00, plin cu români din județul Cluj, și județele limitrofe, a aterizat la Constanța, după ce un angajat de la MAE a scris greșit pe foaia de drum a aeronavei, Constanța în loc de Cluj.

Românii au aterizat la Constanța, vineri seara, la ora 23.00, unde a așteptat timp de trei ore sosirea unor autobuze cu care au fost transferați la Cluj, la o distanță de peste 600 de kilometri.

”Vreau să vă sesizez modul de lucru a oficialităților române despre modul de carantinare a celor veniți din afară. Soția mea și- a încheiat contractul de munca pe data de 14.03. Anunța ambasada pe data de 20.03. I se spune să rămână până la noi ordine. O suna pe 26 martie, că poate veni cu Avionul din Veneția pe 27. Mai multi români din zona Ardealului, în jur de 100, se îmbarcă pe avionul din Veneția. Cică îi carantinează în Constanța. Ajung în Constanța după 10 ore pe drumuri, la ora 23.00 (vineri seara). Sunt ținuți în aeroport pana la ora 02.

Apoi li se spune ca nu sunt locuri în Constanța. Îi urcă iar în autocare, fără apă, fără mâncare, cică îi aduce în Cluj… Deci nu putea avionul sa aterizeze în Cluj, dacă erau din Cluj 100 de oameni? Îi ții 30 de ore pe drumuri fiindcă habar nu au ce să facă și unde să îi cazeze? Puteți sa scrieți va rog pe pagina dvs. sa vadă poporul român modul de organizare în România. Azi, în jurul orei 13, ajung 3 autocare din Constanța la Cluj”, susține Adrian Mariș, soțul unei femei aflate în avion.

Cei care vor ajunge la Cluj, vor fi triați la un centrul special construit, după care vor fi trimiși în județele de domiciliu, unde vor fi plasați în carantină!