Evenimentul Zilei > Actualitate > Haos la Brăila! Aveau grijă de bebeluși, fără analizele la zi!
Haos la Brăila! Aveau grijă de bebeluși, fără analizele la zi!

Haos la Brăila! Aveau grijă de bebeluși, fără analizele la zi!

Nu trece zi ca la Spitalul Județean Brăila să nu mai apară un nou scandal. Direcția de Sănătate Publică(DSP) din județ spune că angajații de la neonatologie lucrau în voie, fără confirmarea că sunt sănătoși.

În urma unor controale recente ale DSP Brăila s-a constatat faptul că angajații secției de neonatologie de la Spitalul Județean Brăila, adică medicii și asistenții care intră în contact direct cu bebelușii, nu aveau făcute controalele și analizele medicale periodice și obligatorii. Managerul unității, dr. Mihail Iugulescu, are o explicație hilară. „La momentul controlului, medicul care se ocupă cu medicina muncii a rătăcit niște acte și astfel s-a creat o problemă de comunicare. Dar problema s-a remediat între timp”, este explicația celui care conduce cel mai mare spital din județ.

A pus pază la bucătărie, după scandalul „mâncare pentru nunți”

În ceea ce privește recentul scandal detonat de Viorel Mortu, președintele CJ Brăila, care a declarat că în cadrul unității s-a gătit mâncare pentru nunți, managerul spune că nu știe nimic! „Eu nu am de unde să știu dacă s-a gătit mâncare pentru nunți și botezuri, dar am sporit controalele. Am pus oamenii de la administrativ să păzească bucătăriile și am declanșat o anchetă internă”, a mai declarat Iugulescu pentru EVZ.

Probleme mari și la Vaslui

În urma unui control al DSP Vaslui, au ieșit la iveală nereguli foarte mari și în spitalele din acest județ.

„La Spitalul Județean de Urgență Vaslui și la Spitalul de Urgență «Elena Beldiman» din Bârlad, inspectorii DSP au constatat că nu există spații de depozitare. În unitatea sanitară vasluiană nu sunt respectate normele igienico-sanitare la nivelul blocului alimentar. La Spitalul Municipal «Dimitrie Castroian» Huși nucleul SPCIN funcționează fără medic epidemiolog, iar la Spitalul de Psihiatrie Murgeni nu se respectă normele de amplasare a paturilor la nivelul saloanelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.