Evenimentul Zilei > Actualitate > HANDBAL. România a învins cu greu Cehia şi e tot mai aproape de simifinalele Campionatului European
HANDBAL. România a învins cu greu Cehia şi e tot mai aproape de simifinalele Campionatului European

HANDBAL. România a învins cu greu Cehia şi e tot mai aproape de simifinalele Campionatului European

„Tricolorele” au învins cu greu Cehia, scor 30-28, și au bifat a doua victorie în Grupele Principale, de la Europeanul din Suedia. Mâine, în ultimul meci din Main Round, elevele lui Ambros Martin şi Costică Buceschi vor întâlni Danemarca

La Helsinborg, naționala României a jucat din nou la nivel înalt, dar nu atât de înalt pe cât a fost cel arătat în partida precedentă, cu Ungaria (scor 29-21). „Tricolorele” au fost din nou „o mașinărie” de goluri, dar, pe alocuri, defensiva lui Ambros Martin a avut de suferit. 

Revelația grupelor

Cine era Cehia până la acest meci? Se pare că prea multe lucruri nu se știau despre această națională, doar că Ungaria a căzut „victimă” Cehiei la acest turneu final, pierzând cu 22-27. România s-a izbit destul de tare de revelația acestei grupe.  La pauză, „tricolorele” au intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri (17-14), dar în partea a doua a jocului, Cehia devenise din ce în ce mai amenințătoare. Fiecare desprindere a naționalei noastre pe tabelă era micșorată de cehoaice. Intervențiile remarcabile ale portărițelor Paula Ungureanu și Denisa Dedu permițându-le coechipierelor să înscrie la foc automat. Finalul paridei a fost unul dramatic. 

Mâine, cu Danemarca

În ultimele 10 minute de joc, Cehia a avut a avut o jucătoare eliminată de două minute, lucru ce le-a permis „tricolorelor” să reintre în avantaj pe tabelă. Cristina Neagu a fost din nou la înălțime, reușind să perforeze de zece ori poarta Cehiei, la fel cum a făcut-o și în duelul cu Ungaria. Tot azi, se joacă Ungaria – Norvegia şi Danemarca – Rusia. Înaintea acestor dueluri, România are șase puncte, la fel ca şi Norvegia, Danemarca are patru puncte, Cehia şi Rusia au câte două puncte, iar Ungaria niciun punct. Mâine, de la ora 19.30 (în direct la TVR 2), România va întâlni Danemarca, în utlimul meci din Grupa Principală II.