Evenimentul Zilei > Actualitate > HALUCINANT. Tarom a anunțat DEFECȚIUNE TEHNICĂ pentru că nu a avut aeronavă să opereze cursa București – Timișoara și retur. Peste 150 de oameni au fost ținuți în aerogară, FĂRĂ EXPLICAȚII, ore în șir
HALUCINANT. Tarom a anunțat DEFECȚIUNE TEHNICĂ pentru că nu a avut aeronavă să opereze cursa București – Timișoara și retur. Peste 150 de oameni au fost ținuți în aerogară, FĂRĂ EXPLICAȚII, ore în șir

HALUCINANT. Tarom a anunțat DEFECȚIUNE TEHNICĂ pentru că nu a avut aeronavă să opereze cursa București – Timișoara și retur. Peste 150 de oameni au fost ținuți în aerogară, FĂRĂ EXPLICAȚII, ore în șir

Nervi întinși la maxim în două mari aeroporturi din România. Peste 150 de pasageri au plecat cu întârziere de 6 ore, iar o parte din ei au fost transbordați dintr-un oraș în altul cu un autocar, pentru a fi grupați într-o unică aeronavă.

Un număr de 153 de pasageri au fost blocaţi ore în șir în Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara în aşteptarea cursei Tarom care ar fi trebuit să-i ducă la Bucureşti. Practic, aeronava RO 607 care trebuia să decoleze la ora 17,15 de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Timișoara, de unde urma să revină la București, sub numele Ro 608, preluând și pasagerii din Oradea, nu s-a ridicat de la sol. ”Tarom a anunțat o defecțiune tehnică”, spune directorul Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara.

Realitatea e însă diferită de comunicarea oficială lapidară a reprezentanților Tarom, arată sursele EVZ.  De fapt, compania nu a avut aeronavă cu care să opereze cursa, București – Timișoara de la ora 18,25 și implicit pe cea de 19,55 pe relația Timișoara – București, așteptând ca la Otopeni să ajungă, de la Viena, un Airbus 310, care a decolat vineri seara spre Timișoara la ora 23,10.

În confirmarea acestei situații e faptul cp aeronava care trebuia să efectueze cursa Otopeni – Timișoara, la ora 21,15, a fost operată fără probleme.

Mai mult, pasagerii care ar fi trebuit să decoleze în seara aceasta spre Bucureşti de la Oradea au fost aduşi la ”Traian Vuia” cu un autocar, urmând să zboare spre capitală din Timișoara. După șase ore de aşteptări în aeroportul timişorean, cei 153 de pasageri urmează să plece, puțin după miezul nopții, spre București.

Oamenii sunt extrem de revoltați deoarece niciun oficial Tarom nu numai că nu le-a explicat cauza întârzierii halucinante, dar, mai mult, văzând că numărul lor crește (cu pasagerii aduși de la Oradea) au ajuns să se întrebe dacă vor încăpea în aeronava care, în fnal, a fost anunțată că va opera cursa. Mulți dintre ei au depus reclamații și sunt deciși să acționeze în judecată compania Tarom.