Evenimentul Zilei > Sport > Halep revine în forță! Primul turneu la care participă, după pauza provocată de pandemie
Halep revine în forță! Primul turneu la care participă, după pauza provocată de pandemie

Halep revine în forță! Primul turneu la care participă, după pauza provocată de pandemie

Simona Halep, numărul 2 în ierarhia mondială, și-a anunțat participarea în prima competiție, după pauză forțată de pandemia de coronavirus.

Constănțeanca, numărul doi mondial şi ultima câştigătoare a turneului de Mare Şlem de la Wimbleon, a anunțat că va evolua în cadrul întrecerii WTA de la Palermo (Italia). Simona Halep a făcut anunțul prin intermediul unei înregistrări video postată pe rețelele de socializare. Competiția din Sicilia se va desfășura pe suprafață roșie (zgură) și va avea loc în perioada 3 – 9 august.

Salutare tuturor! Sunt foarte fericită să anunţ că mă voi întoarce la Palermo după zece ani. Sper să am o săptămână foarte bună acolo. Ne vedem în curând”, a spus jucătoarea română în mesajul său.

„Participarea lui Halep este o veste excelentă, de decenii Palermo nu a mai primit o jucătoare care a fost numărul unu mondial. Orașul nostru e dedicat tenisului, venirea ei va fi de mare interes pentru toată lumea. O vom avea pe Halep, cinci jucătoare clasate între locul 10 și 20 și patru între 30 și 40. Anul acesta turneul nostru poate fi definit drept Premier, deși este International”, a declarat Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo.

Oliviero Palma a mai spus, în contextul măsurilor prevăzute contra COVID-19, că „Halep e convinsă de siguranța orașului și a turneului”.

Simona Halep nu a mai jucat într-un meci oficial de la finala câștigată la Dubai contra Elenei Rybakina pe 22 februarie.

În urmă cu o săptămână, Simona Halep a participat la un meci de dublu mixt, care a încheiat turneul demonstrativ Winners Open de la Cluj-Napoca. Halep şi Horia Tecău s-au impus cu această ocazie în două seturi, 6-3, 6-4 în faţa cuplului format din Gabriela Ruse şi Marius Copil.

„Trei luni am fost într-un fel de depresie sau anxietatate exagerată pentru că mă trezeam şi noaptea plângând pentru meciul respectiv, dar nu am lipsit nici o zi de la antrenament”, a povestit Simona Halep.

Pentru ea, finala de la Roland Garros 2017 reprezintă cel mai mare eșec al carierei. „A fost cel mai mare eşec al carierei mele de până atunci. Bine, o finală de Grand Slam nu e un eşec, dar faptul că am condus meciul foarte mult şi n-am reuşit să închei a fost un eşec pentru mine”, a spus Halep.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: