Simona Halep ar fi putut să triumfe din nou la Cincinnati (după titlul adjudecat în 2016), dar a cedat în fața olandezei Kiki Bertens, în finala de duminică, scor 6-2, 6-7, 2-6, deși românca avusese minge de meci. Astfel, constănțeanca a părăsit pentru a treia oară în ultimii patru ani competiția din Ohio din postura de jucătoare care a pierdut finala.

 

Fără puncte de apărat la New York

Chiar dacă a ratat acest trofeu, Halep și-a securizat poziția de lider în clasamentul WTA, grație punctelor acumulate. Ieri, sportiva noastră a început cea de-a 42-a săptămână în fruntea ierarhiei mondiale de simplu, loc pe care și-l păstrează, cel puțin, până la startul ultimului turneu de Mare Șlem al sezonului, US Open (27 august – 9 septembrie).

Vestea bună pentru „Simo” este că nu va avea de apărat niciun punct la Flushing Meadows, deoarece anul trecut a fost eliminată chiar în runda inaugurală de Maria Sharapova. Potrivit noului clasament WTA, Simona Halep și-a mărit avansul față de ocupanta locului secund, daneza Caroline Wozniacki, la peste 2.000 de puncte, și la 2.600 de puncte de americanca Sloane Stephens, ultima clasată pe podiumul WTA.

De această dată, la US Open, învingătoarea competiției va beneficia de 2.000 de puncte, cea ce înseamnă că Halep va rămâne în continuare lider mondial.

 

O va putea depăși pe Azarenka?

Tenisemena din Constanța se va bucura de acest statut și în săptămâna de după US Open, care va fi cea de-a 45-a. Rămâne de văzut dacă sportiva noastră va reuși să o depășească pe Viktoria Azarenka la acest capitol. Bielorusa a domnit vreme de 51 de săptămâni în fruntea WTA, având loc de cinste în top-ul all-time al jucătoarelor care s-au bucurat de locul 1 mondial