Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, elimintă în semifinalele de la Miami. Românca a ratat șansa de redeveni numărul 1 mondial
Simona Halep, elimintă în semifinalele de la Miami. Românca a ratat șansa de redeveni numărul 1 mondial

Simona Halep, elimintă în semifinalele de la Miami. Românca a ratat șansa de redeveni numărul 1 mondial

Simona Halep, locul 3 mondial, a cedat, astăzi, în „careul de ași” al turneului de la Miami, la capătul unui meci întrerupt de două ori de ploaie.

Karolina Pliskova (Cehia/locul 7 WTA) a fost prea puternică în fața jucătoarei din Constanța, de care a dispus în minimum de seturi, scor 7-5, 6-1. Practic, sportiva noastră nu prea a contat în fața bunei sale prietene din Cehia, mai ales că Pliskova a revenit de la 3-5 în primul set, câştigând 10 dintre ultimele 11 game-uri disputate.

Astfel, Pliskova și-a luatrevanşa pentru înfrângerea de la jumătatea lunii februarie, din Fed Cup, învingând-o pentru a treia oară în carieră pe Simona.

Înfrângerea i-a blocat Simonei Halep și revenirea pe primul loc în clasamentul WTA, după trei luni, în timp ce Pliskova trece pe 3 în faţa Kvitovei, iar mai departe poate urca chiar pe locul doi dacă ar câştiga turneul de la Miami.

Ultimul act al turneului de la Miami este programat sâmbătă, iar Karolina Pliskova se va duela cu australianca Ashleigh Barty, cea care va juca prima finală a carierei în seria Premier Mandatory.