În urma victoriei din „sferturile” de la Roma, 6-2, 6-4, cu Anett Kontaveit (Estonia/68 WTA), tenismena noastră a declarat că a lăsat în urmă nervii din timpul partidelor, aceasta fiin noua sa mentalitate.

Mă simt bine, sunt mulțumită de felul în care joc. Mă simt un pic obosită, din ce în ce mai obosită de la o zi la alta, dar victoriile mă fac să nu mă gândesc la asta și intru pe teren să fac tot ceea ce pot.

La Madrid nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Aici (n.r. – la Roma) joc mai bine și mă simt cel mai bine din tot acest an. Trebuie însă să am grijă de corpul meu. Madrid este locul perfect unde pot juca, mă ajută suprafața. Aici mă simt bine. Sper să nu plouă la Paris. Anul trecut așa a fost, mingea a fost mare, nu am avut nicio șansă cu Sam.

Nu mă plictisesc să câștig, este frumos. Astăzi a fost un meci bun dar pot să spun că puteam termina mai rapid, doar că am greșit câteva scurte, a întors, a revenit pentru câteva game-uri, este foarte puternică, a jucat foarte, foarte bine. Am știut că dacă o să lovesc cât mai la limită acest lucru o s-o deranjeze, cred că aici m-am descurcat foarte bine. Înainte, aș fi rupt o rachetă, după atâtea scurte ratate. Acum, mă întorc și îmi zic -e doar un punct-. Asta e noua mea mentalitate, a declarat Halep, la conferința de presă.

În penultimul act al turneului Premier 5 de la Roma, Simona se va duela  învingătoarea dintre Daria Gavrilova (pe care o conduce cu 3-1 la „directe”) și Kiki Bertens (2-1 la întâlniri directe).