Medicul se pregătea să candideze din partea PDSR, actualul PSD, pentru funcția de Primar General. Interviul a fost unul dezghețat, Oprescu a anunțat că se îmbracă de la second-hand, dar şi faptul că se bazează pe electoratul feminin, el fiind perceput ca un mare cuceritor în acea perioadă. El a recunoscut în acel interviu că au fost şi momente în care şi-a înşelat soția „ca orice bărbat”, dar că de fiecare dată a fost manierat cu femeile. Oprescu a spus că nu a luat niciodată şpagă de pacienți şi că singura lui maşină era un Volkswagen.

INFO
În ianuarie 2000, Sorin Oprescu se pregătea pentru a doua candidatură la Primăria Capitalei. El a mai candidat şi în vara anului 1998, când a pierdut în fața țărănistului Viorel Lis. În 2000, Oprescu a pierdut din nou, de data aceasta în fața lui Traian Băsescu. A reuşit să câştige primăria la a treia încercare, în 2008, în fața lui Vasile Blaga.

​CV
Autoarea interviului, Mirela Voicu, este în continuare jurnalistă, activând la postul de televiziune Antena3. Ea a debutat în presă la cotidianul „Libertatea” în cadrul secției „Social”.