Evenimentul Zilei > Actualitate > Hagi s-a destăinuit în presa britanică: „Nu este vorba despre bani, este ultimul lucru care contează pentru mine”
Hagi s-a destăinuit în presa britanică: „Nu este vorba despre bani, este ultimul lucru care contează pentru mine”

Hagi s-a destăinuit în presa britanică: „Nu este vorba despre bani, este ultimul lucru care contează pentru mine”

Succesul lui Gică Hagi cu FC Viitorul le-a atras atenția și unora dintre cei mai buni jurnaliști din Marea Britanie. De exemplu lui Nick Ames, de la „The Guardian”, care s-a deplasat până la Ovidiu, pentru a sta de vorbă cu „Regele”, dar și pentru a descoperi cheia succesului campioanei en-titre a României.

Gică Hagi a recunoscut că tilul pe care l-a cucerit cu FC Viitorul l-a luat prin surprindere, dar acest lucru reprezintă, de fapt, rezultatul celor nouă ani de muncă. „Nu am plănuit ceea ce s-a întâmplat, dar am reuşit şi este fantastic. Câştigarea campionatului nu a fost obiectivul nostru, a venit ca o surpriză. dar nu a fost un accident. Am început de la zero şi trebuie să ştii cum să contruieşti succesul. Tot ceea ce vedeţi aici este o consecinţă a lucrurilor făcute bine şi prin muncă grea.

Nu este vorba despre bani, este ultimul lucru care contează pentru mine. Este vorba despre muncă. Să munceşti şi să fii dedicat. Am avut o carieră importantă ca jucător şi sunt mândru de ceea ce am realizat, dar aceasta este a doua parte. Acum, misiunea mea este să îi ajut pe alţii să-şi îndeplinească visurile", a precizat Hagi.

De unde s-a inpirat „Regele”? „Trebuia să văd cum funcţionează sistemul olandez. Este o ţară mică, dar produce foarte mulţi jucători. Este un exemplu. Am luat organizarea olandezilor, dar vreau să joc precum spaniolii. Trebuie să ai personalitate, să ai controlul balonului şi să dai tot ce ai mai bun.

Ideea mea este că o academie trebuie să producă în fiecare an un jucător pentru prima echipă. În echipa mea, doi sau trei jucători vin în fiecare an. Asta se întâmplă la nivelul nostru, dar dacă lucrezi cu cele mai bune academii, este imposibil să nu produci un jucător pentru prima echipă. Trebuie să o faci”, a mărturisit fostul mare decar al naționalei României.

Mai mult, Hagi a recunoscut că a riscat, inițial, cu proiectul său de la Ovidiu: „Mi-am asumat multe riscuri, dar am făcut-o dintr-o pasiune imensă pe care o am pentru fotbal. Dacă academia mea devine un exemplu pentru alţii, atunci e un lucru foarte bun. România trebuie să investească în tineri. Este singurul mod în care putea construi o nouă generaţie de jucători precum cea din care am făcut şi eu parte, capabilă să joace de la egal la egal cu oricine. Poate putem crea chiar una mai bună. Aceasta este ţinta mea”.