Viitorul a demolat-o, luni seară, pe Astra, la Giurgiu, scor 4-1, dar la sfârșitul meciului Gheroghe Hagi a ținut să precizeze că Ianis Hagi are mari șanse să părăsească Viitorul în vară.

 Și toscanii au de câștigat

În vârstă de 20 de ani, Ianis pare că „a prins coajă” după exepriența nefastă de la Fiorentina. Acum, fiul „Regelui” a debutat și în naționala mare a României, dar mai poate străluci și la Campionatul European din vară, cu naționala U21. A bifat deja 30 de meciuri în campionat, în sezonul actual, a înscris de nouă ori și a oferit șase pase decisive.

Mai rămâne de văzut la ce echipă de top din Europa va ajunge Ianis. În 2016, Fiorentina l-a cumpărat pe fiul lui Gică Hagi pentru suma de două milioane de euro, iar Viitorul l-a repatriat la începutul anului 2018 pentru aceeaşi sumă. S-a vehiculat Sevilla, Benfica, au fost interese și din Serie A, dar cert este că 30% din suma de transfer a lui Ianis va ajunge la Fiorentina, club ce și-a păstrat procente la revânzare.

„E un decar adevărat”

 „Vom vedea cine va mai pleca. Ianis e unul dintre ei. E un jucător construit, e un decar adevărat, un fotbalist făcut să fie lider. A cam început să vină lumea, să mă caute! Nu știu, să vedem! Acum pot spune că el este un decar adevărat care crește cu o mentalitate de lider. El ne-a calificat în play-off. E un jucător care luptă, care are calitate. Aurul României stă în tineri. Va fi greu să-l ținem pe Ianis și din vară”, a declarat Gică Hagi după meciul de la Giurgiu.

La începutul acestui an, Hagi l-a vândut pe fundașul Tudor Băluță în Anglia, la Brighton & Hove Albion, doar că jucătorul de 19 ani va mai evolua la Viitorul până la finalul sezonului, el urmând a fi monitorizat de clubul din Premier League.

 

Te-ar putea interesa și: