Firma americană de securitate cibernetică FireEye trage un semnal de alarmă: pe zi ce trece, hackerii nord-coreeni devin din ce în ce mai agresivi, chiar și în comparație cu omologii lor chinezi. Unul dintre aceste grupuri, cunoscut drept Reaper (și etichetat APT37 de compania din SUA), reprezintă „o amenințare avansată persistentă”, potrivit agerpres.ro.

 

 

Este pentru prima oară când calificativul acordat de companie vizează un grup de pirați informatici din statul condus de Kim Jong-un. Analiștii avertizează, „cu un grad ridicat de certitudine”, că „APT37 acționează cu sprijinul guvernului nord-coreean”.

 

Conform FireEye, Phenianul caută metode pentru a găsi surse alternative de venituri, în fața sancțiunilor economice zdrobitoare, impuse ca răspuns la ambițiile nucleare ale Coreei de Nord.

 

Până în acest moment, majoritatea atacurilor cibernetice la scară largă care fuseseră atribuite Phenianului ar fi avut grupul Lazarus drept autor. Firma de securitate cibernetică susține că Reaper este o amenințare la fel de mare, împotriva căreia atât guvernele, cât și companiile private trebuie să se protejeze, conform CNN.

 

Grupul de pirați cibernetici și-ar fi intensificat atacurile asupra unei mari companii din Coreea de Sud, conform raportului publicat, marți, de FireEye. Deși reprezentanții întreprinderii au refuzat să dezvăluie numele companiei vizate de atacuri, aceștia au spus că este „bijuteria de pe coroana” economie sud-coreene.