Evenimentul Zilei > International > Celebrul hacker român GUCCIFER a vorbit cu FOX News din ÎNCHISOARE. Ce a spus despre atacurile HACKERILOR ruși asupra SUA
Celebrul hacker român GUCCIFER a vorbit cu FOX News din ÎNCHISOARE. Ce a spus despre atacurile HACKERILOR ruși asupra SUA

Celebrul hacker român GUCCIFER a vorbit cu FOX News din ÎNCHISOARE. Ce a spus despre atacurile HACKERILOR ruși asupra SUA

Hackerul român Marcel Leher Lazăr, cunoscut sub numele de Gucifer, aflat în închisoare la această dată, departe de conflictul diplomatic dintre SUA și Rusia, a vorbit cu jurnaliștii de la Fox News despre dubiile pe care le are referitor la acuzațiile administrației Obama privind atacurile hackerilor ruși asupra Partidului Democrat american, în alegerile din noiembrie 2016.

Lazăr (44 de ani) a vorbit cu producătorul executiv al Fox News, Pamela Browne, la telefon, din închsiaorea din România, la finalul lunii decembrie. El a descris acuzațiile că atacurile cibernetice ale Rusiei din campania electorală ar fi, de fapt, „un război cibernetic fabricat”.

„Americanii sunt înnebuniți după tot ce ține de Rusia și de ideea că rușii vor invada SUA”, a spus Lazăr, sugerând că acuzațiile sunt subtile, din cauza sensibilități legate de Războiul Rece. „ Eo nebunie…este isterie acum, stiți?”, a spus el.

Lazăr a fost condamnat la închisoare, în două țări: SUA țo România pentru că a spart conturi de email ale unor celebrități și persoane politice importante. El își va termina pedeapsa în 2019, și se va întoarce în SUA, unde va fi închis pentru 52 de luni, după ce a pledat vinovat pentru două capete de acuzare din cele nouă aduse de procurori.

Privit de autorități ca o pacoste, un hacker motivat de deziluzii și frustrări și, spun unii, obsesii, Lazăr a fost primul care a dezvăluit folosirea de către Hillary Clinton a serverelor private pentru trimiterea unor emailuri de serviciu, de pe adrese clintonemail.com.

FBI-ul și administrația democrată au acordat atenție, în ultima perioadă, unor răspunsuri la acuzații privind hackerii ruși care ar fi atacat grupuri democrate, și ar fi ajutat la pierderea alegerilor de către Clinton.

În interviuri care au avut loc cu două săptămâni înainte ca autoritățile americane să expulzeze 35 de diplomați ruși, Lazăr a prezis că „vor exista dovezi și inculpări împotriva unor ruși”.

El a spus pentru Fox News că este frustrat de faptul că FBI are încă 70, poate 100 de Gigabytes din dosarele sale, care au fost predate autorităților ca parte a înțelegerii cu Departamentul de Justiție.

În mai multe discuții din închisoarea sa de lângă Arad, Lazăr a subliniat că el a dat parole care au fost confirmate ca fiind autentice de către agenți guvernamentali.

Conform unor experți cibernetici, 70 de Giga înseamnă 1,75 milioane de pagini.

Într-un rezumat al interviului cu Lazăr, ca parte a dosarului Clinton, FBI a scris: „Lazăr a început prin a spune că niciodată nu a susținut că ar fi atacat serverul lui Clinton”, în ciuda faptului că a făcut astfel de declarații într-un interviu anterior cu Fox News. Întrebat despre interviu, el a afirmat că-și amintește intevriul și că a mințit în legătură cu serverul lui Clinton”.

Întrebat din nou despre acest subiect, luna trecută, Lazăr a prezentat o nouă versiune a evenimentelor: „Agenții mi-au spus: Ok, poți dovedi fără nicio urmă de îndoială că ai atacat serverul lui Hillary Clinton? Și am spus: Nu, nu pot. Am acești Gigabytes de date, care reprezintă sute de mii de documente, iar FBI-ul poate să le verifice singur”:

Guccifer, care este căsătorit și are un copil, a fost extrădat în România anul trecut și spune că este în închisoare din 11 octombrie, dar se uită la televizor, pentru a urmări știrile.

Obama a decis instituirea unor sancțiuni, în 29 decembrie, contra unor agenții și companii rusești și a luat o măsură mai neobișnuită de a expulza 35 de persoane, care ar fi agenți ai serviciilor secrete rusești pe teritoriul SUA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.