„Obiectivul anului 2015 este ca de la 1 ianuarie 2016 să reducem TVA la toate produsele. Aşa cum în 2013 am avut ca obiectiv reîntregire pensii, salarii şi am făcut-o, în 2014 a fost reducerea CAS şi am făcut-o, în 2015 toate eforturile sunt pentru o viaţă economică bună care să ne permită să reducem TVA de la 1 ianuarie 2016”, a spus, ieri, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

Executivul nu a stabilit încă procentul de scădere, dar premierul a menționat că ar putea fi vorba de unul sau două procente: „Va trebui să luăm o decizie de politică fiscală dacă mergem cu o reducere la toată lumea, de la 24% să vedem cu cât putem să o ducem în jos, cu un procent, cu două”. Dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci TVA ar putea scădea doar pentru anumite categorii.

Astfel, Ponta a menționat că se poate merge pe păstrarea „nivelului general şi mergem până la 9% pentru anumite categorii de produse, cum am făcut pentru pâine sau cum am procedat de la 1 ianuarie 2015 pentru turism, pentru pachetele allinclusive”.