Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul Orban II. Ce plan are liderul PNL? PSD și-a anunțat deja „mișcarea”
Guvernul Orban II. Ce plan are liderul PNL? PSD și-a anunțat deja „mișcarea”

Guvernul Orban II. Ce plan are liderul PNL? PSD și-a anunțat deja „mișcarea”

Parlamentul se reuneşte luni, în şedinţă comună, pentru a se pronunţa asupra învestirii noului Guvern Orban.

Liderii PSD şi ALDE au anunţat deja că nu vor participa la şedinţa plenului, fiind urmați de Victor Ponta care a declarat că Pro România nu va vota învestirea Guvernului Orban II.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că parlamentarii liberali vor fi în sală pentru asigurarea cvorumului, dar nu vor vota în încercarea de a declanşa o nouă învestire.

Votul pe învestirea Guvernului Orban II vine în contextul în care Cabinetul Orban, instalat în noiembrie anul trecut, a fost demis prin moţiune de cenzură, depusă de PSD ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Ludovic Orban i-a propus ca membri ai Cabinetului pe foştii miniştri, care au fost audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate pe 17, 18 şi 19 februarie. Doar patru miniştri dintre cei 16 care au obţinut un aviz pozitiv din partea parlamentarilor. Este vorba despre Nicolae Ciucă – Apărare, Bogdan Aurescu – Externe, Virgil Popescu – Economie şi Adrian Oros – Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Restul au primit avize negative.