Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul a DECIS. Proceduri simplificate pentru obținerea duplicatului cărţii de identitate a vehiculului
Guvernul a DECIS. Proceduri simplificate pentru obținerea duplicatului cărţii de identitate a vehiculului

Guvernul a DECIS. Proceduri simplificate pentru obținerea duplicatului cărţii de identitate a vehiculului

Guvernul a modificat, astăzi, prin proiect de lege, Ordonanţa 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Astfel, conducătorii auto vor putea obţine, prin proceduri simplificate, duplicatul cărţii de identitate a vehiculului, emis de RAR, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii sau în cazul neîndeplinirii obligaţiei de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului dacă acesta este înstrăinat.

„Se elimină obligativitatea prezentării de către client a avizului autorităţii competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului, precum şi obligativitatea de a publica în Monitorul Oficial anunţul privind pierderea, furtul sau distrugerea cărţii de identitate a vehiculului”, se arată într-un comunicat al Executivului.

O altă noutate constă în completarea situaţiilor în care se poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului pentru toate cazurile în care, la înstrăinare, ultimul proprietar nu transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului.

Ministerul Transporturilor va actualiza, în 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7. Legea intră în vigoare în 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, se mai arată în comunicat.