Evenimentul Zilei > Politica > Cozmin Gușă tranșează problema ordonanței anunțate de Toader: „Libertatea câinelui e dată de lungimea lanțului”
Cozmin Gușă tranșează problema ordonanței anunțate de Toader: „Libertatea câinelui e dată de lungimea lanțului”

Cozmin Gușă tranșează problema ordonanței anunțate de Toader: „Libertatea câinelui e dată de lungimea lanțului”

Cozmin Gușă a intervenit, luni seară la România Tv, în subiectul OUG pentru rejudecarea proceselor de la Înalta Curte.

„E o vorbă românească: „libertatea cainelui e data de lungimea lantului”. Acum, practic prin aceasta ordonanta, care in niciun caz nu e mosita de Dragnea. Legea asta este mosita in niste laboratoare pentru ca urmeaza doi ani de alegeri”, a precizat analistul politic Cozmin Gușă.

Liviu Dragnea nu este interesat de amnistie si gratiere. Sunt acolo alti oameni din partid care sunt interesati… Dupa parerea mea, pana la 30 iunie, OUG pe amnistie si gratiere nu va veni. Am anuntat inca din noiembrie ca exista un deal subteran, fara ca cei doi sa se intalneasca, intre Dragnea si Iohannis ca cei doi sa joace finala prezidentiala”, a mai precizat Gușă, la România TV. 

„Pe de alta parte, Orban si Videanu nu vor mai rasufla linistiti, in baza acestei decizii, pentru ca vin alegerile si, nu-i asa, libertatea cainelui e data de lungimea lantului. Practic, in baza acestei ordonante, cei care rasuflau usurati, nu mai pot face asta, in timp ce altii o iau de la capat cu procesul in speranta ca pot sa aiba o soarta mai buna cu un nou complet”, mai spune Cozmin Gușă.

„Dupa parerea mea, acesta e un joc din subteranele statului paralel, mai exact ale fostului stat paralel care are toate interesele sa stea la masa cu noua putere”, mai subliniază analistul politic.