„Mă simt bine într-un fel că am ajuns să-l comentez pe exegetul lui Sun Tzu. Pe cel care a citit de multe ori Arta Războiului. Că tot a studiat Arta Războiului, Dragnea a avut o victorie cât o mare înfrângere. În următoarele săptămâni vor demostra că ceea ce spun se va adeveri”, a declarat Cozmin Gușă, la REALITATEA TV.

Consultantul politic atrage atenția că nu cei opt social-democrați care au votat împotriva lui Liviu Dragnea cântăresc peste 30% din voturile PSD.

„Numai opt” nu inseamnă „numai opt”. Cei opt sunt cei care aduc peste 30% din voturile PSD, atât în plan parlamentar, cât și al publicului. Deci cifra nu reprezintă o realitate la o analiză serioasă”, a explicat Gușă.

„Mulți dintre cei care au semnat scrisoarea, „un document politic excepțional”, au semnat-o nu pentru principii, ci ca să-și creeze pârghii de negociere”, spune Cozmin Gușă, vorbind, în acest context, despre Marian Neacșu, care „a dat semne că ar semna-o”.

„În PSD, în ultimii mulți ani, așa s-a pus problema. Oprișan face parte din această categorie. Are nostalgia MAI. Când a debutat în politică a înțeles că serviciile secrete de pe lângă MAI sunt 'ceva tare', sunt 'ceva bun'. Se autopropunea ministru de Interne. La fel ca el, mulți au semnat acea scrisoare ca să-și creeze pârghii de negociere”, arată Gușă.

„Este spre binele PSD faptul că acești opt lideri și-au asumat poziția clară, evidențiază consultantul politic. PSD și Dragnea și actele clientelare se îndreptau și se îndreaptă vertiginos spre o prăpastie. Concurență politică avem doar pe Dreapta, că ceea ce a făcut Ponta e ceva timid și nu are acoperire națională. Cei care n-au cedat șantajelor acoperite sub forma unei mite administrative o să primească un punct roșu că au avut curajul să salveze un partid de la dezastru”, spune Gușă.

Te-ar putea interesa și: