Cele trei state partenere ale Ungariei din Grupul de la Vişegrad, respectiv Slovacia, Polonia şi Cehia, sunt pregătite să ofere sprijin acestei ţări pentru asigurarea pazei frontierelor sale de sud în cazul în care s-ar înregistra un nou flux migraţionist spre Europa.

Corespondentul RRA Emil Grozadin Budapesta a transmis în cursul serii: “Bertalan Havasi, şeful Biroului de presă al primului-ministru ungar, a declarat pentru Agenția de presă MTI că premierii celor patru state ale Grupului de la Vișegrad au fost de acord că există un pericol real să se înregistreze un nou flux migraționist dinspre Turcia spre Europa, dacă nu se reușește crearea unei zone sigure în Siria pentru revenirea refugiaților.

Premierii Slovaciei, Cehiei și Poloniei au fost de acord cu propunerea lui Viktor Orban și au arătat că sunt pregătiți să ofere sprijinul necesar Ungariei, ceea ce presupune și trimiterea de trupe pentru asigurarea pazei frontierelor, a mai precizat Bertalan Havasi. Cele trei state au trimis polițiști în Ungaria pentru diverse perioade de timp și în 2015, după ce autoritățile din această țară au decis ridicarea unui gard la frontiera cu Serbia”.