Evenimentul Zilei > Actualitate > Gruparea de PROSTITUȚIE „Vader“ a fost DESTRUCTURATĂ de procurori
Gruparea de PROSTITUȚIE „Vader“ a fost DESTRUCTURATĂ de procurori

Gruparea de PROSTITUȚIE „Vader“ a fost DESTRUCTURATĂ de procurori

Rețeaua de prostituție de lux, cunoscută sub numele „Vader“, a fost destructurată de procurori, 14 persoane ajungând după gratii.

Rețeaua de prostituție din Pitești exploata dame de companie în Ibiza și Zurich, fiind condusă de o grupare de proxeneți care ademenea tinere cu locuri de muncă sigure și bine plătite, transformându-le ulterior în sclave sexuale. Zeci de femei au căzut astfel în mâinile proxeneților, care au ajuns după gratii după o amplă acțiune a procurorilor DIICOT. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave, începând cu constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism și trafic de persoane.

Proxeneții foloseau în afaceri metoda „Loverboy”, sau „Casanova”, în care femeia acceptă să fie prostituată din dragoste pentru iubit, rețeaua fiind condusă de Marius Alexandru, zis „Vader“, împreună cu mai mulți apropiați, printre care Iulian Dîrnea și Geani Pîrvu. Monitorizarea procurorilor indică faptul că rețeaua a fost formată în 2011, operând în cadrul unei ierarhii asemănătoare mafiei italiene, utilizând sintagma „Aspeta ordine”. Tinerele prostituate erau obligate să raporteze sumele câștigate, acestea fiind bătute și amenințate în cazul în care sumele nu erau satisfăcătoare pentru proxeneți.

Prostituatele de lux erau plasate de „Vader“ în cluburi de lux, acesta primind în schimbul lor sume de 500-1000 euro. Tactica de racolare era foarte greu de depistat, unul din proxeneți chiar călătorind cu o profesoară de franceză pentru a-i câștiga încrederea, aceasta fiind dusă ulterior în Elveția pentru a se prostitua. Fără venituri legale, proxeneții trăiau în vile de lux și conduceau mașini scumpe, spun procurorii DIICOT. Conform DIICOT, din urma acestor afaceri, peste 5 milioane de euro au ajuns în România, dar suma reală este mult mai mare.