Evenimentul Zilei > Actualitate > Grupare care ducea clandestin sirieni în Suedia, destructurată
Grupare care ducea clandestin sirieni în Suedia, destructurată

Grupare care ducea clandestin sirieni în Suedia, destructurată

O rețea de traficanți de migranţi, care acționa la frontiera de vest a României, a fost destructurată de poliţiştii de frontieră timişeni. Scopul grupării era să faciliteze unor sirieni drumul, clandestin, până în Suedia, țară cunoscută ca oferind cele mai mari ajutoare sociale refugiaților.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial PF Timiş și al Sectorului P.F. Cruceni, împreună cu lucrători din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au reținut mai mulți cetăţeni din România, Suedia şi Siria, specializați în traficul de migranţi.

Ancheta în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, a început în luna octombrie. ”Pe timpul investigaţiilor derulate, s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod  organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România, Suedia și Siria. S-a stabilit că persoanele implicate în traficul de migranți folosindu-se de relaționări transfrontaliere, racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen”, transmit polițiștii de frontieră.

Marți, pe raza municipiului Timișoara, au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia în vârstă de 40 de ani şi unul din Siria de 24 de ani. Din declaraţiile celor în cauză a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online.

Cercetările sunt continuate, cei cinci bărbați în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: