Evenimentul Zilei > Politica > GRUP DE RUGĂCIUNE, în Parlament. Doar 21 de aleși fac parte din el. VEZI cine sunt
GRUP DE RUGĂCIUNE, în Parlament. Doar 21 de aleși fac parte din el. VEZI cine sunt

GRUP DE RUGĂCIUNE, în Parlament. Doar 21 de aleși fac parte din el. VEZI cine sunt

Parlamentarii aleși în funcții la sfârșitul anului trecut și-au intrat în pâine. Și-au împărțit funcțiile în comisii, unii aflați la primul mandat s-au obișnuit cu salile și clădirea în care te pierzi indiferent cât de bine ai cunoaște-o. Zilele trecute și-au format și grupul de rugăciune, din care fac parte 21 de parlamentari.

Președintă a fost aleasă deputata Florica Cherecheș de la Oradea, care a informat conducerea celor două Camere despre înființarea acestui grup. Din el face parte și cealaltă deputată Cherecheș – Viorica de la Baia Mare, mama primarului suspendat Cătălin Cherecheș.

Contactată de EVZ, Florica Cherecheș a spus că așteaptă ca și alți colegi să se înscrie, unii – în scpecial cei noi, încă nu știu despre el. 

Cherecheș spune că în cadrul grupului vor fi discutate și inițiative legislative, la ultima ședință aleșii au discutat despre proiectul de revizuire a Constituției inițiat de Coaliția pentru familie. "Este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine între noi", a punctat ea. "Unii iau în derâdere acest grup. Spun: ce faceți acolo, cântați, vă rugați?. Acest grup există în fiecare țară creștină", a spus Cherecheș. 

Parlamentarii din acest grup se vor reuni săptămânal, organizează în parteneriat cu alte entități diferite evenimente în timpul anului, iar membrii săi participă și la conferințe internaționale. 

Grupul este responsabil și de organizarea anuală a Micului Dejun cu Rugăciune a Parlamentului, eveniment care adună împreună lideri din toate sferele societății, din țară și străinătate.