Evenimentul Zilei > Social > Încă un mort de gripă. Numărul victimelor, la nivel național, a ajuns la 40
Încă un mort de gripă. Numărul victimelor, la nivel național, a ajuns la 40

Încă un mort de gripă. Numărul victimelor, la nivel național, a ajuns la 40

S-a înregistrat un nou deces cauzat de gripă în județul Dâmbovița. Astfel că, în acest sezon până în prezent numărul morților la nivel naţional  a ajuns la 40.

Din păcate crește bilanțul deceselor cauzate de gripă. Un bărbat din Dâmbovița este a 40-a victimă a epidemiei.

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Dâmboviţa, confirmat cu gripă de tip AH1, a decedat la Spitalul Judeţean Târgovişte, pacientul fiind nevaccinat şi cu comorbidităţi, a declarat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

„Bărbatul era internat la Terapie Intensivă, iniţial a fost la Pneumologie cu diagnosticul bronhopneumonie extinsă şi insuficienţă respiratorie acută. A fost internat în data de 9 februarie şi pentru că necesita intubaţie şi ventilare mecanică a fost transferat în ziua internării la terapie intensivă. Vă pot spune că pacientul avea mai multe comorbidităţi”, a mai precizat directorul DSV Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Potrivit sursei citate mai sus, bărbatul de 51 de ani a decedat în cursul zilei de marţi. Era nevaccinat antigripal şi confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Acesta este al 40-lea caz de deces din cauza gripei în acest sezon rece. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică anunţase, marţi, că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei ajunsese la 39, conform sursei.  Aşadar avem de a face cu al doilea deces, din cauza gripei în Dâmbovița, notează realitatea.net.