Potrivit CNN, primul incident a avut loc intr-un centru comercial din Salt Lake City, Utah. Un tanar de 18 ani a intrat in magazin avand o pusca ascunsa sub haina si a inceput sa traga la intamplare in clienti. Cinci oameni – doua femei de 28 de ani, o adolescenta de 15 ani si doi barbati, unul de 24 de ani si altul de 52 de ani – au fost ucisi, iar patru au fost raniti.

Ucigasul a operat cu sange rece

Politia a intervenit la scurt timp dupa ce s-au auzit focurile de arma, iar atacatorul a fost ucis. Identitatea acestuia nu a fost facuta insa publica. Tanarul avea asupra lui si un pistol si munitie de rezerva.

Deocamdata politistii nu au identificat motivul pentru care acesta a comis crimele. Managerul unui magazin din complex, Marie Smith, a povestit ca a vazut cum barbatul a tras intr-o femeie tanara care se apropia. "Era foarte calm. Nu parea suparat sau in pragul unei crize", a declarat aceasta, adaugand ca atacatorul parea un tip comun.

Alti martori oculari au povestit ca pe jos era plin de cioburi de la geamurile sparte de focurile de arma. Politia a fost insa zgarcita cu informatiile legate de deznodamantul incidentului. Singura precizare facuta a fost ca in schimbul de focuri dintre fortele de ordine si atacator au fost implicati patru ofiteri de politie – unul din Ogden, care era in afara serviciului, si trei ofiteri ai politiei din Salt Lake City.

ULTIMA AFACERE

Si-a facut dreptate cu pusca

Al doilea incident a avut loc la Philadelphia, in centrul de afaceri Naval Business Center. Trei persoane au fost ucise, iar o alta a fost grav ranita dupa ce un barbat inarmat cu o pusca semiautomata a deschis focul in timpul unei intalniri de afaceri, desfasurata intr-o sala de conferinte de la al doilea etaj al cladirii.

Asupra uneia dintre victime au fost trase sapte focuri de arma. Doi dintre barbatii omorati au fost gasiti pe podea, intr-o balta de sange, iar al treilea pe un scaun. Politistii au intervenit imediat, iar barbatul a deschis focul si asupra lor. Inainte de a trage asupra acestora, barbatul a imobilizat alte doua persoane prezente in sala de conferinte, legandu-le cu un cablu.

Unul dintre cei doi martori a povestit ca atacatorul s-a ascuns de politisti dupa o usa, a indreptat arma spre el si si-a pus capat zilelor. Autoritatile nu au dezvaluit identitatea acestuia si nici numele victimelor.

Atacatorul, un barbat trecut de 40 de ani, era furios din cauza unor probleme banesti, astfel ca a decis sa-si faca dreptate cu arma. Desi nu se stie exact ce rol juca acesta in cadrul companiei, se pare ca ar fi fost un investitor.

"Se pare ca atacatorul era nemultumit de ceva legat de modul in care se desfasura afacerea", a declarat comisarul adjunct Richard Ross. "A fost o situatie tragica, o situatie pe care speram sa n-o fi avut vreodata in Philadelphia, dar din pacate ne-am confruntat cu ea", a adaugat acesta, precizand ca ancheta este in plina desfasurare.