Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu pregăteşte lovitura în Statele Unite!
Grindeanu pregăteşte lovitura în Statele Unite!

Grindeanu pregăteşte lovitura în Statele Unite!

Premierul Sorin Grindeanu îşi pregăteşte o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, împreună cu o delegaţie guvernamentală, în a doua parte a anului.

Premierul a confirmat informaţiile neoficiale potrivit cărora autorităţile române – Guvern si ambasada in SUA – pregătesc o vizită în toamnă a lui Grindeanu în Statele Unite. "Este foarte important parteneriatul nostru strategic cu SUA. Vrem sa îl întărim dincolo de vorbe. Trebuie intarite inclusiv relatiile economice", a spus Grindeanu la DCnews.ro.

Grindeanu a mai zburat în SUA în luna ianuarie, alături de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, într-o vizită privată plătită de PSD la ceremonia de învestire a lui Donald Trump.

Fostul premier PSD Victor Ponta a efectuat o vizită oficială în octombrie 2013 în SUA, alături de miniștrii Energiei, Constantin Niță, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, ministrul Educației, Remus Pricopie și ministrul Mediului, Rovana Plumb. El s-a întâlnit atunci cu reprezentanții marilor companii care au investit deja în România sau au planuri de investiții, precum Motorola, HP, ExxonMobil, Chevron și IBM. În  cea de-a doua zi a vizitei în Statele Unite ale Americii, Ponta a fost primit la Casa Albă de către vicepreședintele american Joe Biden.

Ponta a mai vizitat SUA în februarie 2015, când s-a întâlnit cu Secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker şi cu Secretarul apărării al SUA, Chuck Hagel, şi a prezidat o masă rotundă care a reunit companii precum ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken.