Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu, mulțumit după primele 100 de zile de guvernare: „ România a ajuns la un minim istoric al șomajului”
Grindeanu, mulțumit după primele 100 de zile de guvernare: „ România a ajuns la un minim istoric al șomajului”

Grindeanu, mulțumit după primele 100 de zile de guvernare: „ România a ajuns la un minim istoric al șomajului”

Sorin Grindeanu a făcut un bilanț al primelor 100 de zile de guvernare. Premierul a explicat care sunt punctele forte, dar și lipsurile cabinetului de miniștri pe care îl conduce.

Grindeanu a susținut progresele făcute pe plan economic de România în această perioadă și a subliniat că tema deficitului bugetar este una nereală, în acest moment existând un excedent de 0,2% din PIB.

”După primul trimestru avem un excedent de 1,52 de miliarde. Se spunea nu numai în Parlament de deficit, iată că avem acest excedent de 0,2% din PIB. Veniturile bugetare din luna martie au fost cu 22% mai mari decât în luna martie a anului trecut. Creșterea economică este cea prognozată, de peste 5%. Veniturile la bugetul consolidat, în primul trimestru, sunt cu aproape 4 miliarde de lei mai mari.

Colectarea TVA a crescut în februarie 2017 cu 2,5, față de 2016, iar în martie cu aproape 9%. Cred că este extrem de important să spunem că aceste lucruri au însemnat și alte efecte: peste 60.000 de locuri de muncă au fost create în aceste trei luni, România a ajuns la un minim istoric a ratei șomajului” a spus Sorin Grindeanu la Antena 3. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: