”Nu există o problemă din punctul de vedere al MApN de a retransmite această clădire către autoritățile locale. Au fost discuții în această săptămână pe subiect. MApN nu are nicio problemă de a retransmite clădirea către Consiliul Județean Timiș. Că va fi acolo Muzeul Revoluției, sau în altă parte, e treaba autorităților locale”, a punctat premierul Sorin Grindeanu.

Președintele Camertei Deputaților atrage atenția că e firesc ca obiectivele cedate de MApN autorităților locale să fie și folosite, imediat, de acestea. ”Am susținut și înainte să fiu în guvern ca activele MApN care nu mai sunt folosite, să fie transferate autorităților locale. Mare parte (n.r. din cele cedate deja) sunt tot nefolosite. Cred că înainte să se aprobe un astfel de proiect, MApN trebuie să vadă dacă există proiecte, și bani pentru realizarea lor, pentru spațiile în discuție”, a punctat Liviu Dragnea.

Un exemplu pozitiv de folosire a unui activ preluat de la MApN este viitoarea sală polivalentă, ce se va amenaja pe locul unei foste unități militare din comuna Giroc, lângă Timișoara. (Foto: Adrian Pîclișan)