Evenimentul Zilei > Actualitate > Grevă pentru bani. Anngajații Prefecturii vor să fie plătiți ca la Consiliul Județean
Grevă pentru bani. Anngajații Prefecturii vor să fie plătiți ca la Consiliul Județean

Grevă pentru bani. Anngajații Prefecturii vor să fie plătiți ca la Consiliul Județean

Angajații Prefecturii Timiş au intrat, miercuri, în grevă japoneză. Ei acuză diferenţele salariale majore dintre diverse categorii de funcţionari publici.

Concret, angajații din Prefectură spun că nu e dreopt că sunt plătiți mai prost decât omologii lor de la Consiliul Județean. Un consilier de gradul 5 din prefectură câştigă 3.000 de lei pe lună, în timp ce unul cu același grad angajat la Consiliul Judeţean Timiş încasează 7.000 de lei.

„Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului României, a Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt la momentul de față cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării. Este inadmisibil ca salariații prefecturilor, cei care au atribuții de îndrumare și control, cât și de verificare a legalității actelor administrative adoptate/emise de către autoritățile administrației publice locale, precum și de coordonare și verificare a activității serviciilor publice deconcentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții/autorități publice. Este o situație paradoxală, și de neînțeles pentru angajații instituțiilor prefectului, ca dintre toate categoriile de bugetari, numai pentru instituțiile prefectului sa fie respinsă majorarea salarială. Scopul acțiunii noastre de protest este redarea demnității Instituției Prefectului prin acordarea unei majorării de 20 % a salariilor de bază”, au transmis angajaţii Prefecturii Timiş.