Evenimentul Zilei > International > Grevă pe aeroportul din Berlin. Toate cursele aeriene au fost anulate
Grevă pe aeroportul din Berlin. Toate cursele aeriene au fost anulate

Grevă pe aeroportul din Berlin. Toate cursele aeriene au fost anulate

Haos pe aeroportul din Berlin, după ce angajații au întrerupt lucrul și au intrat în grevă. Aceștia cer majorări salariale și condiții mai bune de muncă. Pe de altă parte, mai multe curse aeriene au fost suspendate, iar călătorii caută soluții alternative.

Angajaţii aeroportului din Berlin au intrat miercuri, 25 ianuarie, în grevă solicitând majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă. Operatorul singurului aeroport din capitala Germaniei a fost nevoit să anuleze zborurile programate pentru ziua de miercuri, după această grevă, transmite Reuters.

Aproximativ 300 de decolări şi aterizări au fost anulate, iar acest lucru va afecta planurile de călătorie pentru aproximativ 35.000 de pasageri. Autoritățile aeroportului din Berlin a informat publicul printr-un comunicat de presă, prezentând situația.

Printre cele mai importante companii aeriene care utilizează aeroportul BER sunt EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG.

Sindicatul Verdi a cerut personalului de la sol, agenţilor de securitate şi angajaţilor operatorului aeroportuar BER să organizeze o grevă de avertisment. Aceșria își manifestă nemulțumirea față de propunerile venite de la managementul instituției în replică la solicitările făcute de sindicat la precedentele runde de negocierile salariale colective.

Sindicatul cere salarii mai mari

Sindicatul Verdi vrea o majorarea salarială de 500 de euro pe lună pentru personalul de la sol din aeroport pe parcursul următoarelor 12 luni. De asemenea, lucrătorii cer bonusuri mai mari pentru agenţii de securitate care lucrează în week-end şi de sărbătorile publice.

Aeroportul internaţional Berlin-Brandenburg a fost inaugurat în 2020, după opt ani de întârzieri. Peste 19 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport în 2020, comparativ cu cei aproape 49 de milioane de pasageri care au tranzitat anul trecut prin aeroportul de la Frankfurt.

Traficul aerian şi-a revenit după pandemie, o cerere explozivă fiind înregistrată în special în cazul călătoriilor de agrement. Drept urmare, creșterea numărului de solicitări a provocat haos în aeroporturile din Europa. Operatorii aeroporturilor şi personalul de la sol au avut dificultăţi în a face faţă cererii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: