Evenimentul Zilei > International > Greșeală uriașă făcută de Donald Trump. Rivalul Joe Biden a profitat imediat
Greșeală uriașă făcută de Donald Trump. Rivalul Joe Biden a profitat imediat

Greșeală uriașă făcută de Donald Trump. Rivalul Joe Biden a profitat imediat

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a câștigat alegerile prezidențiale din 2016 bazându-se pe sloganul electoral „Make America Great Again” (Să facem America măreață din nou).

Nu era greu de bănuit că acest motto va fi readaptat pentru alegerile ce vor avea loc în toamna acestui an, așa că Trump și consilierii săi au lansat „Keep America Great” (Să menținem America măreață).

Numai că, Joe Biden, contracandidatul democrat al actualului șef de la Casa Albă a folosit un domeniu neutilizat de pe internet, keepamericagreat.com, și l-a atacat pe rivalul său pe această pagină.

„Promisiune făcut, promisiune neținută”, scrie pe siteul respectiv. „Președintele Donald J. Trump realizări (n.r.- cuvânt tăiat) eșecuri”, mai pot vedea cei care accesează pagina WEB, care nu a fost achiziționată de oamenii președintelui.

Siteul a fost transformat de oamenii lui Biden într-o armă critică împotriva lui Trump. Președintelui îi sunt reproșate situațiiel pe care le-a gestionat foarte prost. Se face referire la pandemia provocată de coronavirus, la politica externă a Statelor Unite ale Americii, la securitatea națională, economie, locurile de muncă, acordurile comerciale făcute cu China, care i-au afectat pe fermierii din America.

Războiul dintre cei doi rivali pentru șefia de la Casa Albă este în plină desfășurare. Joi seară, președintele în exercițiu a spus despre Biden că acesta „nu este salvatorul sufletului Americii, este distrugătorul locurilor de muncă din America, și dacă i se va da șansa, el va fi distrugătorul măreției americane”.

Trump a vorbit și despre importanța alegerii pe care trebuie să o facă americanii. „În niciun alt moment alegătorii nu s-au confruntat cu o alegere mai clară între două partide, două viziuni, două filozofii sau două agende politice. Aceste alegeri vor decide dacă salvăm visul american sau dacă permitem unei agende socialiste să ne demoleze destinul nostru prețuit”, a mai spus președintele SUA.