Răbdare

„Este clar că trebuie luate măsuri. Dacă este adevărat ce a apărut, realitatea românească seamănă cu o ficțiune livrească, din cărți, cu dictaturi ascunse”, a declarat, ieri, pentru EVZ, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Potrivit acestuia, este „obligatorie” verificarea acuzațiilor aduse DNA-ului.

Buzatu a adăugat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu trebuie să se grăbească în deciziile legate de DNA: „Eu îl apreciez pe dl Tudorel Toader pentru faptul că nu se grăbește niciodată, gândește metodic și nu merge pe supoziții. Toader a evitat capcana să ia anumite decizii rapide și eu cred că trebuie să așteptăm momentul în care să ia o decizie după ce are toate informațiile, faptele, argumentele, la îndemână”.

Urgență

La solicitarea imperativă a premierului Viorica Dăncilă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a întrerupt vizita oficială pe care o efectua în Japonia și se întoarce de urgență în România. Toader va participa joi la ședința de Guvern și va avea o discuție cu Dăncilă pentru a se lămuri informaţiile recent apărute în spaţiul public legate de DNA.

Amenințare

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a dat un ultimatum ministrului Justiției. „Se întoarce din Japonia, de acolo din izul ăla de samurai, și are două variante: ia niște măsuri foarte radicale și foarte legale și foarte concrete, sau își face seppuku virtual. Direct. Adică își pune mandatul pe masă și spune: <Eu nu pot să fac nimic>”, a declarat acesta, luni seară, la Antena 3.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, și vicepremierul Paul Stănescu au spus și ei, luni, că șefa DNA ar trebui să demisioneze din funcție.