Gregorian Bivolaru, arestat în Franța pentru acuzații de viol și trafic de persoane

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța pentru acuzații de viol și trafic de persoane Gregorian Bivolaru fondatorul MISA Sursa Foto: Arhiva EVZ

Gregorian Bivolaru și alți 40 de membri ai unei secte internaționale de yoga tantrică au fost reținuți în Franța.

Printre acuzațiile aduse lui Gregorian Bivolaru se numără traficul de persoane, violul și formarea unui grup infracțional organizat ce se ocupa cu răpirea indivizilor.

Pe numele său Magnus Aurolsson, Gregorian Bivolaru a fost ridicat de poliție din locuința sa, situată în suburbiile Parisului.

Gregorian BIvolaru, arestat în Franța alături de alte 40 de persoane

Poliția din Franța a lansat o operațiune de amploare, efectuând percheziții simultane în diverse orașe din țară, inclusiv în Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes.

Ne puteți urmări și pe Google News

175 de polițiști au participat la această operațiune, scrie Liberation.

Conform presei franceze, în conformitate cu declarațiile victimelor, Gregorian Bivolaru, presupusul lider al rețelei, i-ar fi adus pe credincioșii săi pentru „inițieri sexuale” în cadrul practicii de yoga tantrică în locuința în care a fost ulterior arestat, situată în Ivry-sur-Seine, în Val-de-Marne.

În cadrul operațiunii de marți, ar fi fost eliberate 26 de femei, dintre care multiple se aflau sub influența unor substanțe, conform unei surse apropiate anchetei.

MISA, prezentă în peste 30 de țări

Gregorian Bivolaru a înființat MISA, Mișcarea pentru Integrare Spirituală către Absolut. Aceasta a devenit ulterior federația de yoga Atman, prezentă în aproximativ treizeci de țări.

Un număr de arestări, conform informațiilor furnizate de ziarul Libération, au avut loc în Alpes-Maritimes. În orașul Nice funcționează asociația Yoga Integral, o școală de yoga care este parte a acestui mișcare.

În iulie 2023, Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară cu privire la acuzații de abuz de slăbiciune, sechestru , viol și trafic de ființe umane.

Cel mai mare traficant de persoane din lume, prins. Individul, care a evadat din închisoare, primise detenție pe viaţă. Foto

Gregorian Bivolaru, dat în urmărire de Interpol. Sursa foto: Arhiva EVZ

Conform unei surse judiciare citate de AFP (Agence France Presse), mișcarea MISA, devenită Atman, ar preda tantra yoga, cu scopul de a „pregăti victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală care vizează eliminarea oricărei noțiuni de consimțământ”.

Gregorian Bivolaru, condamnat în România în 2013

În 2013, Instanța supremă l-a condamnat definitiv pe Gregorian Bivolaru la o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

A fost arestat însă doar 2016. El a obținut eliberarea condiționată în septembrie 2017 și a părăsit Penitenciarul Bistrița. Nu a mai apărut în public de atunci.

Înainte de extrădarea sa în România, Bivolaru a beneficiat de statutul de azilant politic în Suedia și a locuit și în Franța, unde a fost arestat și adus înapoi în țară pentru a-și executa parțial pedeapsa.