Grefiera Nicoleta Vintilă a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență după ce a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Femeia și-a pierdut slujba de la Judecătoria Călărași și este la un pas să își piardă și libertatea după ce primit 1200 de lei de la un infractor căruia i-a promis că îl va ajuta să îi fie soluționat favorabil un dosar de tentativă de omor.

În acest caz, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Călărași au finalizat cercetările, iar procurorul a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Nicoletei Vintilă.

DGA transmite că, în perioada februarie – mai 2017,  folosindu-se de calitatea sa de grefier în cadrul Judecătoriei Călărași, Nicoleta Vintilă i-a lăsat impresia unui bărbat cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor, că are influență asupra procurorilor și i-a promis acestuia că va interveni pe lângă procurorul de caz în vederea soluționării favorabile a dosarului în care era cercetat. În schimbul promisiunii, grefiera a primit în trei tranșe suma de 1200 lei.

 

 

Te-ar putea interesa și: