Evenimentul Zilei > Actualitate > Grecii masează trupe la granița cu Turcia pentru a opri valul de imigranți!
Grecii masează trupe la granița cu Turcia pentru a opri valul de imigranți!

Grecii masează trupe la granița cu Turcia pentru a opri valul de imigranți!

Armata elenă a intrat în stare de alertă la granița cu Turcia de pe râul Evros, anunță site-ul reece.greekreporter.com. Forțele armate grecești și poliția patrulează intens zona pentru a se asigura că nu au loc treceri frauduloase ale frontierei.

Măsurile de securitate au fost sporite după ce în zona neutră care separă cele două țări au apărut sute de imigranți și refugiați, dat fiind că aceștia par să aștepte primul prilej de a trece granița.  Grecia a închis, de altfel, trecerea de frontieră de la Kastanies, blocând intrarea în țară cu vehicule ale poliției.

Deplasarea în masă a imigranților și refugiaților spre Grecia mu este întâmplătoare, afirmă jurnaliștii eleni, ci „vine ca urmare a deciziei luate joi în cadrul unei reuniuni de urgență prezidate de președintele turc Tayyip Erdogan. La aceasta reuniune s-a ordonat poliției turcești, agenților de pază de coastă și oficialilor însărcinați cu securitate la frontieră să îi lase pe refugiați să treacă în Europa”.

Decizia turcilor pare să fi stârnit panică în rândul autorităților elene.  Șeful Statului Major al Apărării Naționale, Konstantinos Floros, urmează să sosească la Evros în cursul zilei pentru a coordona unitățile de frontieră și a se asigura  că granița este inexpugnabilă. Un oficial guvernamental a declarat agenției Athens Macedonia News că Grecia este în contact permanent cu Uniunea Europeană și NATO cu privire la situația de la frontieră.

Potrivit tirilor din presa turcă citate de site-ul greece.greekreporter.com, aproximativ 300 de imigranți și refugiați, inclusiv femei și copii, au plecat spre granița cu Grecia după ce Turcia a anunțat că nu va mai opri refugiații sirieni să ajungă în Europa. Din grupul respectiv nu fac, însă, parte doar sirieni, ci și iranieni și irakieni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: