Evenimentul Zilei > International > Grecia „zidește” frontiera cu Turcia. Imigranții vor fi deportați!
Grecia „zidește” frontiera cu Turcia. Imigranții vor fi deportați!

Grecia „zidește” frontiera cu Turcia. Imigranții vor fi deportați!

" Grecia a amplasat blocuri de beton de 5 metri la trecerea frontierei sale Kastanies cu Turcia pentru a opri intrarea solicitanților de azil", relatează Agenția turcă Anadolu.

Imaginile surprinse la fața locului arată mai multe utilaje care lucrează de zor pentru a așeza uriașe blocuri de beton in spatele gardurilor și obstacolelor din sârmă ghimpată pe care imigranții încearcă de mai bine de două săptămâni să le taie sau să le imcendieze. De altfel, zona seamănă izbitor cu un câmp de luptă din primul război Mondial. Grecii au împânzit frontiera cu tranșee și fortificații sub privirile uluite ale sutelor de imigranți și refugiați,

Nici cei care au intrat în Grecia pe mare nu au mai mult noroc.  450 dintre ei au fost mutați într-o tabără închisă din apropierea Atenei, de unde urmează să fie deportați,  a declarat un oficial al Ministerului Imirației care a ținut să-i fie protejată identitatea.

Acest transfer era încă în curs duminică dimineața. Toți migranții transferați pe continent au fost reținuți după 1 martie, la numai câteva zile după ce Turcia a declarat că își deschide granițele pentru milioanele de imigranți de pe teritoriul său. Ca răspuns, Grecia și-a întărit granița, suspendând toate cererile de azil timp de o lună și refuzând să permită intrarea migranților și refugiaților din Turcia.

Deși imigranții au fost duși pe navă cu câteva zile în urmă, întreaga operațiune a fost învăluită în secret, oficialii refuzând să comenteze destinația navei chiar și după ce aveasta a plecat din Lesbos sâmbătă după-amiază.