Evenimentul Zilei > Social > S-a decis. Cine va putea merge la vară în vacanță în Grecia. Trebuie să știi asta
S-a decis. Cine va putea merge la vară în vacanță în Grecia. Trebuie să știi asta

S-a decis. Cine va putea merge la vară în vacanță în Grecia. Trebuie să știi asta

În vara aceasta, Grecia va primi turiștii vaccinați sau care au un test negativ ori au dobândit anticorpi, a declarat ministrul Turismului.

Ministrul Turismului, Harry Theocharis, a declarat că, în vara aceasta, Grecia va primi turiștii vaccinați sau care au un test negativ ori au dobândit anticorpi.

Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021” şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

„Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negative” pentru COVID-19, a precizat ministrul grec. Totuşi, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis.

Grecia va primi turiștii vaccinați sau care au un test negativ ori au dobândit anticorpi

El a mai menţionat că, odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 şi în plus în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente.Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind ”paşapoartele verzi digitale”.

Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

Grecia prelungeşte lockdown-ul şi anunţă măsuri suplimentare

Guvernul grec a anunţat miercuri că lockdown-ul în vigoare pentru combatarea epidemiei de COVID-19 va fi prelungit până la 16 martie şi va fi suplimentat cu noi restricţii, având în vedere că ţara trece prin perioada „cea mai dură” a epidemiei, transmite AFP.

Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.

„Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii”, a avertizat el, subliniind că spitalele publice din Atena sunt supuse unei „presiuni insuportabile” de săptămâni.

„În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal”, a afirmat el, insistând pe „creşterea importantă” a contagierilor cu varianta britanică a coronavirusului.