Evenimentul Zilei > Social > SUA: Americanii complet vaccinați se pot întâlni fără măști
SUA: Americanii complet vaccinați se pot întâlni fără măști

SUA: Americanii complet vaccinați se pot întâlni fără măști

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a afirmat, luni, că americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 se pot reuni în grupuri mici fără să poarte măşti.

Americanii complet vaccinați se pot întâlni fără măști.

Măştile vor trebui totuşi purtate în afara locuinţei, a precizat CDC. Directoarea centrului, Rochelle Walensky, a declarat într-o şedinţă de informare că persoanele complet vaccinate le pot face vizite fără a purta mască celor nevaccinaţi din afara familiei, dacă aceştia fac parte din categorii de risc redus în caz de contaminare cu coronavirus.

Coronavirusul este încă foarte răspândit în SUA, dar persoanele vaccinate ar putea să se reunească în grupuri mici, fără măști

Instrucţiunile privind sănătatea publică au rolul de a permite tot mai multor americani vaccinaţi să îşi reia activităţile normale şi contactele în afara familiei, în timp ce coronavirusul este încă foarte răspândit.

Recomandările Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ( CDC )au fost făcute după ce au fost vaccinaţi complet circa 30 de milioane de americani, adică 9,2% din populaţia SUA. Acestora li s-a administrat unul din vaccnurile Pfizer, Moderna – din care sunt necesare câte două doze – sau Johnson & Johnson, constând într-o singură doză. Aproximativ 58,9 milioane de adulţi, reprezentând 18% din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Statele Unite ale Americii, printre cele mai afectate de COVID-19

Statele Unite ale Americii este unul dintre cele mai afectate state ale lumii de actuala criză coronavirus și a înregistrat deosebit de multe decese cauzate de COVID-19. Noua administrație condusă de către Joe Biden încearcă să facă față cu succes, încă de la preluare conducerii, unei situații deosebit de complicată și de provocatoare.

Campania de vaccinare americană avansează și se speră ca eforturile depuse de autoritățile medicale să fie concretizate prin scăderea numărului infecțiilor și prin ținerea sub control a situației pandemiei COVID-19. În același timp, există îngrijorări privind răspândirea noilor tulpini de coronavirus considerate mai reistente la vaccinurile dezvoltate de companiile farmaceutice.

Important este însă că SUA tratează foarte serios această problemă și va face tot ceea ce este posibil pentru a-și proteja cetățenii și pentru a limita numărul deceselor cauzate de această afecțiune terifiantă.