Insula subestimată a Greciei, vizitată de Julia Roberts și Tom Hanks

Insula subestimată a Greciei, vizitată de Julia Roberts și Tom Hanks Insula Paros. Sursa foto: Dreamstime.com

Una dintre insulele mai puțin populare ale Greciei ar urma să intre în topul destinațiilor populare în 2024. Locul este vizitat de numeroase vedete de la Hollywood, atrase de peisajele aparte.

Grecia se numără printre țările preferate de turiștii din întreaga lume. Drept dovadă, numărul acestora a crescut anul trecut cu  2 milioane.Majoritatea celor care aleg această destinație sunt atrași de peisaje, dar și de mâncarea tradițională. O insulă grecească mai puțin populară a devenit destinația favorită a vedetelor de la Hollywood.

Insula Paros din Grecia, destinație populară în 2024

Pasionații de călătorie își fac deja planurile pentru sezonul estival următor. Experții în domeniu spun că Grecia nu a fost explorată la adevărata valoare.  Una dintre cele mai frumoase locuri din statul elen ar fi insula Paros. Cu toate că regiunea este una aparte, aceasta nu s-ar număra printre destinațiile de top alese de turiști.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din acest motiv, specialiștii în domeniul turismului spun că Insula Paros este „subestimată”. Multe dintre vedetele de la Hollywood nu sunt însă de aceeași părere.  Nume cunoscute precum Julia Roberts sau Tom Hanks preferă această destinație. De asemenea, Monica Belucci și-a petrecut două vacanțe în această regiune.

Majoritatea aleg Mykonos și Santorini

Majoritatea turiștilor care aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia optează pentru destinații ca Mykonos și Santorini. Ambele au devenit extrem de aglomerate, inclusiv în extrasezon.

„ Mykonos și Santorini atrag cele mai mari mulțimi de turiști, dar Paros este o destinație mult mai liniștită. Lipsa unui aeroport internațional tinde să rămână o problemă, dar noile hoteluri șic ar putea atrage atrage mai mulți oameni”, a spus un organizator de călătorii.

Cu toate acestea, cei din domeniul turismului spun că insula Paros ar urma să fie inclusă pe lista celor mai populare destinații din Grecia.

Grecia.Insula„subestimată” de turiști. Este vizitată des de Julia Roberts și Tom Hanks

Insula Paros. Sursa foto: Dreamstime.com

Insula Paros din Grecia, „noul Mykonos” în 2024

Insula Paros este localizată chiar între Mykonos și Santorini. Turiștii care vor să se bucure de o vacanță pe această insulă nu sunt nevoiți să aloce un buget la fel de mare precum în cazul celor două destinații cunoscute. Tarifele de cazare în zonă pornesc de la 60 de euro pe noapte.

Pe insula Paros au fost construite în ultimii ani numeroase hoteluri de patru și cinci stele, însă turiștii pot găsi și unități de cazare mai ieftine.

Hotelierii se așteaptă ca în anul 2024 să își rotunjească bugetele, având în vedere promovarea intensă de care se bucură această insulă din Grecia.