Astfel, Grecia a sistat cursele spre și din Qatar, după 12 dintre cele 91 de persoane care călătoareau la bordul unei aeronave Qatar Airways, și care a aterizat, luni, la Atena, au fost depistate cu noul tip de coronavirus, potrivit anunțului făcut de autoritatea elenă de protecție civilă într-un comunicat.

Printre cele 12 persoane testate pozitivi cu boala Covid-19 se numără nouă cetăţeni pakistanezi care locuiesc în Grecia, doi greci care trăiesc în Australia şi un membru al unei familii greco-japoneze. Drept urmare, persoanele testate pozitiv vor fi plasate în carantină într-un hotel, unde vor sta vreme de două săptămâni.

Ieșirea graduală din izolre în Grecia a început din data de 4 mai, iar sezonul turistic în acest stat va începe oficial pe 15 iunie, odată cu redeschiderea hotelurilor sezoniere şi reluarea a numeroase zboruri internaţionale provenind din regiunile cele mai puţin afectate de pandemie.

Grecia, 180 de morți din cauza noului coronavirus

Vinerea trecută, Grecia a redeschis aeroporturile din Salonic și din Atena, pentru turişti din 29 de ţări, între care 15 din Uniunea Europeană, începând cu 15 iunie. Între 15 şi 30 iunie, avioanele nu vor putea ateriza decât în cele două oraşe. Celelalte aeroporturi regionale şi cele de pe insulele greceşti nu vor fi redeschise decât pe 1 iulie. 20% din PIB-ul Greciei este reprezentat de către industria turismului. În acest stat, care are o populație de 10,7 milioane de locuitori, s-au înregistrat până acum 180 de morți şi circa 3.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Ministerul grec al Sănătăţii a indicat mai devreme marţi că a început, pe bază de voluntariat, teste de depistare a anticorpilor asupra personalului spitalelor şi centrelor de sănătate.

Mai mult, Grecia a anunţat în mai că a achiziţionat 200.000 de teste pentru depistarea COVID-19 de la gigantul farmaceutic american Abbott.

În ceea ce privește vacanțele românilor în Grecia și Bulgaria, premierul Ludovic Orban a comunicat în ședința BEx PNL că în aceste zile se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după data de 15 iunie şi care să le permită celor care vor să se bucure de soare pe plajele elene sau de o excursie în ţara vecină să revină în România fără condiţia de a intra în izolare pentru 14 zile.