Grand Arena, noul centru comercial din Berceni

Grand Arena, noul centru comercial din Berceni

Locuitorii din zona de sud a Capitalei vor avea, până la finele acestui an, un nou centru comercial.

Grand Arena se va înălţa la intersecţia dintre strada Turnu Măgurele, Bulevardul Metalurgiei şi Drumul Gilăului. Mallul va avea aproximativ 180 de magazine şi două ancore mari: un Carrefour şi cel mai mare Flanco din România. Clienţii vor beneficia de 2.000 de locuri de parcare şi de 20 de restaurante, cafenele, patiserii şi fast-fooduri. 8-10 milioane de vizitatori pe an

Alături de acestea, centrul comercial va găzdui magazine de fashion, cadouri, bijuterii şi accesorii de la firme naţionale şi internationale - Otter, Motivi, TinaR, Ina Center, Sephora, Jolidon, Triumph, Erros, Cavaliere, Kendra, Splend’or, Veronesse, Lee Cooper, Blue Bird, Glou, Bamboo şi Meli Melo. O noutate o va constitui sosirea pe piaţa românească a unei firme greceşti pentru îmbrăcăminte bărbătească.

„Zona primară de atracţie cuprinde o populaţie de peste 400.000 de locuitori pe o rază de 15 minute“, a declarat directorul general executiv al companiei Euroinvest Intermed, Lucien Harfi. Potrivit acestuia, firma urmează să investească în întregul proiect 187 de milioane de euro, pe care speră să-i recupereze în 15 ani. Prospector Consulting, consultant pentru proiectul Grand Arena, estimează că traficul anual va fi de aproximativ 8-10 milioane de clienţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, în zona de sud a Capitalei se află un singur mall - City Mall, un complex comercial de aproximativ 38.000 de metri pătraţi, care a fost lansat şi înnoit în repetate rânduri pentru a atrage cât mai mulţi clienţi.

180 de magazine va avea Grand Arena PROIECTE Sudul celor patru malluri

Dacă toate proiectele prezentate vor fi realizate, în sudul Capitalei vor fi, în următorii ani, nu mai puţin de patru complexuri comerciale. Trei dintre acestea se află în construcţie, două urmând să fie gata în această toamnă. Vitantis. Centrul comercial va avea peste 36.000 de metri pătraţi şi se va deschide în septembrie, la intersecţia Splaiului Unirii cu şoseaua Vitan-Bârzeşti. Proiectul are ca ancore principale Praktiker, inaugurat deja în 2006, Carrefour, deschis în iunie, şi electrocentrul Technomarket. Noul centru comercial va găzdui peste 85 de magazine, având o suprafaţă totală închiriabilă de 11.673 de metri pătraţi. Sun Plaza. Mallul se ridică la intersecţia Calea Văcăreşti-Şoseaua Olteniţei, şoseaua Berceni şi strada Vasile Niţu. Acesta va oferi 76.000 mp de spaţii comerciale închiriabile şi va fi finalizat în primăvara anului 2009.