Primii doi artişti care au ajuns la Timişoara vin din Argentina şi au început deja să lucreze. Unul din ei este Nicolas Romero Escalda, alias ”Ever Siempre”, menţionat în topul ”Street Art Today” printre primii 50 cei mai influenți artiști stradali din lume.

Celor doi li se vor alătura alţi grafferi talentaţi din Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Franţa, Italia, Polonia, Republica Moldova şi România, toţi participanţi la mari festivaluri internaţionale de profil. Lucrările lor vor putea fi admirate la sfârşitul lunii august cu ocazia unui vernisaj de street art dinamic, care va îmbina muzica, dansul şi arta

Festivalul este organizat cu sprijinul Corinei Nani, lector universitar la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara şi al lui Sergio Morariu, preşedintele Fundaţiei Enduromania, organizatorii celui mai longeviv festival de gen din țara noaastră.

Pasajul subteran propus pentru fluidizarea traficului din zonă este un proiect privat, în cadrul celei mai mari investiții în real estate din vestul țării, iar la finalizarea lucrărilor va fi donat municipalității. El subtraversează un ansamblu acoperit cu o zonă verde, unde, deja, peisagiștii s-au apucat de lucrări.

Citește și: