„Vreau să infirm o teză care circulă cu viteza luminii de două zile, şi anume că preşedintele nu are altă variantă decât să o revoce pe şefa DNA, ceea ce este totalmente fals. Evident că preşedintele are, conform Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii, acest atribut de a o revoca sau nu. Este o decizie chiar din 2005 a Curţii Constituţionale care spune că acest atribut al preşedintelui nu are cum să fie golit de conţinut. Este un mare balon de săpun acesta că preşedintele, vezi Doamne, ar fi obligat, constrâns de lege să o revoce”, a declarat senatorul PNL, la Parlament.

Senatorul liberal se îndoieşte că CSM va aviza favorabil propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţie, informează Agerpres.

„Mă îndoiesc că va fi un aviz favorabil. Adică aş putea chiar să am o opinie fermă că acest aviz va fi unul nefavorabil, chiar dacă este unul consultativ sunt absolut convinsă că toţi se vor linişti după acest aviz”, a mai subliniat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PNL a declarat că este important ca factorii constituţionali să-şi spună cuvântul în acest caz.

„Nu văd cu ce ar fi de folos o moţiune simplă acum împotriva unui ministru care deja şi-a articulat punctul de vedere în public şi a spus că opţiunea sa este demararea procedurii de revocare. Evident că asta nu înseamnă că nu trebuie sancţionat public şi politic, dar cred că în acest moment cel mai important este să aşteptăm avizul CSM prin secţia de procurori şi ulterior să vedem punctul de vedere al preşedintelui”, a mai spus senatorul PNL.

În ceea ce privește raportul de revocare din funcție a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi, Gorghiu susține că este vorba doar de un „joc politic” al ministrului Justiției, Tudorel Toader, care s-ar putea să-l lase fără funcție și fără carieră.

„Concluzia mea este că domnul Toader face un joc politic care s-ar putea să-l coste mandatul, cariera, care este una impresionantă şi m-aş fi bucurat să nu ajungă în situaţia aceasta”, a conchis senatorul PNL.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului, mai scrie Agerpres.