Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu, ATAC DUR la coaliția de guvernare, după decizia CEDO: „S-a mai spulberat un mit pesedist”
Gorghiu, ATAC DUR la coaliția de guvernare, după decizia CEDO: „S-a mai spulberat un mit pesedist”

Gorghiu, ATAC DUR la coaliția de guvernare, după decizia CEDO: „S-a mai spulberat un mit pesedist”

Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a reacționat împotriva coaliției "Dragnea-Tăriceanu-Băsescu", după decizia pilot a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a stabilit un termen de maxim 6 luni pentru ca România să-și rezolve problemele în penitenciare legate de condițiile de detenție, care contravin Convenției Europene a Drepturilor Omului.

"Uite cum legendele PSD despre amenzi de la CEDO care să justifice tot felul de inepții cu dedicație sunt spulberate azi.
Curtea atrage atenția foarte clar că Guvernul trebuie să facă rapid investiții în sistemul penitenciar. Mă tot gândesc cum concordă asta cu faptul că au tăiat 30 milioane de euro din bugetul alocat în 2017 pentru acest capitol!!! 
E un mesaj foarte clar pe care sper să-l înțeleagă și coaliția Dragnea-Tăriceanu-Băsescu: nu trebuie relaxată politica penală! Avem un termen de grație de 6 luni în care Guvernul trebuie să vină cu măsuri. 
Măsurile alternative de executare a pedepselor propuse de PNL și amintite astăzi și de președintele ICCJ (executarea pedepsei la domiciliu cu brățari de supraveghere, munca în folosul comunității, executarea fracționată în zilele de sâmbătă și duminică în centre speciale și regimul mixt) sunt variante care pot schimba regimul de detenție pentru circa 5000 de deținuți. 
Mi-aș dori să văd un plan de punere în aplicare a cerințelor CEDO în care să vedem foarte clar ce avem de făcut, cum și care sunt datele limită pentru fiecare măsură.
E obligatoriu ca pe acest plan de măsuri să ne consultăm, să poate avea și opoziția un cuvânt de spus pentru a nu mai exista condiții inumane și rele tratamente in penitenciare! 
P.S.: Azi se mai spulberă un mit pesedist: CEDO nu cere grațierea colectivă!" a scris Gorghiu pe Facebook.

CEDO a pronunțat, astăzi, decizia-pilot în cazul României privind condițiile din penitenciare. Mai mulţi deţinuţi au reclamat că au apă caldă cu porţia, că mâncarea este proastă şi că au fost nevoiţi să doarmă mai mulţi în pat. Ei spun că celulele sunt pline de şobolani şi insecte. Cantina unui penitenciar este închisă, iar mulţi s-au îmbolnăvit, fapt pentru care unora le-au căzut dinţii. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: