Evenimentul Zilei > International > Google, SCANDAL IMENS! A concediat 48 de angajaţi şi 13 înalţi oficiali. Inclusiv pe Andy Rubin – creatorul sistemului de operare mobil Android
Google, SCANDAL IMENS! A concediat 48 de angajaţi şi 13 înalţi oficiali. Inclusiv pe Andy Rubin – creatorul sistemului de operare mobil Android

Google, SCANDAL IMENS! A concediat 48 de angajaţi şi 13 înalţi oficiali. Inclusiv pe Andy Rubin – creatorul sistemului de operare mobil Android

Nu este prima dată când Silicon Valley se confruntă cu cazuri de hărţuire. O investigaţie a New York Times arată, de asemenea, că gigantul de Internet a ascuns mai multe cazuri de abuz.

Aşadar, Google a concediat 48 de angajaţi, inclusiv 13 înalţi oficiali, pentru hăţuire sexuală, scrie un director, Sundar Pichai, într-un document intern. Pichai spune că niciunul dintre aceşti angajaţi nu a primit plăţi compensatorii.

New York Times a declarat într-o investigaţie,ieri, că gigantul de internet a ascuns mai multe cazuri de hărţuire care implică înalţi funcţionari, inclusiv Andy Rubin, creatorul sistemului de operare mobil Android. Dl Pichai nu dă numele oficialilor sancţionaţi. "Noi sprijinim şi respectăm pe cei care au vorbit", spune e-mailul. Acesta subliniază că au fost create noi instrumente în companie pentru a permite angajaţilor să raporteze orice agresiune sexuală sau derapaj.

Silicon Valley este obişnuit cu cazuri de hărţuire

"Suntem extrem de serioşi în a face din spaţiul nostru un loc sigur şi exclusiv. Vrem să ne asigurăm că evaluăm fiecare dintre plângerile de hărţuire sexuală sau comportament inadecvat. Investigăm şi acţionăm ", spune directorul în chapeau-ul e-mailului, semnat de Eileen Naughton, vicepreşedinte al grupului responsabil cu resursele umane. Dl Pichai nu dă numele oficialilor sancţionaţi. Cei doi lideri au reamintit, de asemenea, că vor exista "consecinţe grave" pentru cei "care se comportă necorespunzător".

Aceasta nu este prima dată când o companie din Silicon Valley a devenit implicată în cazuri de hărţuire sexuală. În 2017, un fost inginer Uber a explicat că a fost hărţuită sexual de unul dintre superiorii săi. Ea a dat amănunte, de asemenea, despre cultura sexuală a companiei, notează Le Parisien.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.