"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse într-un camion încărcat cu saci cu granule de PVC şi polietilenă, 11 persoane care intenţionau astfel să intre ilegal în România. Astfel, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, granule de PVC şi polietilenă, din Turcia pentru România. Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecţie privind persoanele ascunse, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au observat că sonda de măsurare a valorilor de dioxid de carbon indică o valoare mare a concentraţiei de dioxid de carbon în remorca TIR-ului. Mai mult, sigiliul aplicat pe compartimentul marfă al camionului era rupt şi relipit, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Bogdan Coman, a declarat că nu a putut fi stabilită identitatea celor 11 persoane şi ţara de origine, deoarece nu aveau documente de identitate asupra lor, potrivit Agerpres.

"Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre sacii cu marfă, unsprezece persoane, trei adulţi şi opt minori, care nu aveau documente asupra lor şi care nu au putut comunica cu autorităţile de frontieră în nicio limbă de circulaţie internaţională privind ţara de origine", a completat Bogdan Coman. 

El spune că în timpul cercetărilor "şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în mijlocul de transport" şi a afirmat că "a preluat remorca după ce a fost încărcată şi sigilată, direct de la firma exportatoare". 

Poliţiştii de frontieră au predat cele 11 persoane Poliţiei de Frontieră Bulgare, conform protocolului româno – bulgar de cooperare la frontieră, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.