Gimnastică incluzivă, program inedit adresat persoanelor cu dizabilități la UNEFS

Gimnastică incluzivă, program inedit adresat persoanelor cu dizabilități la UNEFS Sursa foto: Dreamstime.com

Gimnastică incluzivă, program inedit adresat persoanelor cu dizabilități la  Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS).  Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport,se pregătesc să găzduiască evenimentul „Gimnastică – Educație incluzivă U.N.E.F.S. 2024” organizat în cadrul programului de Master Management și Marketing în Structurile, Activitățile și Evenimentele Sportive.

Gimnastica incluzivă poate oferi oportunități  de participare în sport pentru toți, indiferent de abilităși și condiția medicală

Alături de Conf. Univ. Dr. Corlaci Ionuț, coordonatorul evenimentului și titularul cursului Proiectarea și managementul evenimentelor sportive, Universitatea este onorată să găzduiască un eveniment sportiv axat pe gimnastică incluzivă pe data de 20.04.2024. Începând cu ora 09:30 va avea loc prima parte în care se vor exemplifica trasee utilitar aplicative, iar de la ora 12:00 va avea loc cea de-a doua parte ce va include exerciții specifice realizate la aparatele de gimnastică, se arată intr-un comunicat al UNEFS.

Centrat pe gimnastică și educație incluzivă, cu implicarea specială a persoanelor cu dizabilități, sindromul Down și autism, vom putea evidenția importanța sportului și toate beneficiile acestuia. În spiritul valorilor noastre de egalitate și integrare, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București se angajează să ofere oportunități de participare în sport pentru toți, indiferent de abilități sau condiții medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest eveniment își propune să evidențieze importanța incluziunii și să promoveze beneficiile activității fizice pentru toți membrii comunității, indiferent de capacități. Participanții evenimentului nostru vor demonstra nu doar abilitățile lor sportive, ci și determinarea și pasiunea pentru sport, inspirând și motivând pe ceilalți să abordeze sportul ca o modalitate de dezvoltare personală și socială.

 

Gimnaștii României și asociațiile care sprijină persoanele cu dizabilități se alătură „Gimnastică – Educație incluzivă U.N.E.F.S. 2024”

Mai multe organizații s-au alăturat proiectului inițiat de studenții de la UNEFS,  7 cluburi sportive cu renume din București, printre care se numără CSA Steaua București, CSS Dinamo, CSS Steaua, Academia Marian Drăgulescu, ACS Academia de Gimnastică – Laura Cristache, ACS Academia de Gimnastică – Luisa Dedu, dar si asociații precum ASDB Asociația Down Plus București, Mâna de lucru și Fundația Special Olympics.

De asemenea, au răspuns pozitiv provocării mulți alți sportivi de înaltă performanță care au purtat tricolorul pe cele mai înalte trepte ale gimnasticii internaționale.

Evenimentul, dorește să fie un manifest și încurajează toate persoanele interesate să se alăture evenimentului pentru a susține eforturile de promovare a incluziunii și a accesului la sport pentru toți.

 

Competiția va avea loc în sala de gimnastică a Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport , Str. Constantin Noica nr. 140, dar și în sala de jocuri aflată în incinta universității. Aceasta va include diverse categorii de vârstă și nivel de expertiză, pentru a încuraja participarea cât mai largă a pasionaților de gimnastică.

 

Organizatorii evenimentului promit un spectacol captivant, în care fiecare participant va avea șansa să strălucească și să inspire prin performanțele sale, iar pe lângă voie bună, participanții pot aduce la Universitate maculatură pentru a contribui la campania de colectare ce se va desfășura în cadrul evenimentului.